Зростання цін на електроенергію: нардепка зробила важливу заяву
Зростання цін на електроенергію: нардепка зробила важливу заяву

Зростання цін на електроенергію: нардепка зробила важливу заяву

Введення так званого market coupling, тобто об'єднання енергетичних ринків України та Європи, не призведе до зростання цін на електроенергію для українців.

Про це заявила Інна Совсун, депутат партії "Голос" та член парламентського комітету з енергетики під час Business & Legal Energy Forum.

Інна Совсун, скріншот: YouTube

Совсун пояснила, що мета цього об'єднання – краще керувати імпортом та експортом електрики, та мінімізувати вплив зовнішніх факторів на ринок. Це особливо важливо зараз, коли через проблеми з генерацією світла в країні часом не вистачає, хоча є можливості для перетину, які не завжди використовуються на повну потужність. Market coupling має допомогти впоратися із цими проблемами.

запуск нового энергорынка

Звичайно, для повного впровадження буде потрібен час, але це необхідно.

"Є теж багато дискусій, чи підніме це ціни, чи ні. Нині аналіз ринку показує, що навряд чи підніме, з багатьох причин. В Україні зараз часом бачимо, що ціни на РДН бувають вищими, ніж у Європі. Тому загрози, що це суттєво підніме ціни в Україні, немає”, – сказала Совсун.

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям загрожують гігантські штрафи за електроенергію: кого змусять платити втричі дорожче

Джерело матеріала
loader
loader