Встигнути до холодів: як утеплити житло до зими
Встигнути до холодів: як утеплити житло до зими

Встигнути до холодів: як утеплити житло до зими

Встигнути до холодів: як утеплити житло до зими

Є кілька важливих кроків.

За попередніми прогнозами експертів, зима 2024-2025 може бути важкою. Росія буде намагатися позбавити українців світла та тепла. Видання «Апостроф» опублікувало поради, якими потрібно скористатися у підготовці до зими.

Як підготуватися до холодного періоду

  • Зменшіть тепловтрати. Для цього потрібно провести профілактику металопластикових вікон, ущільнити вікна й двері. Треба обрати одну кімнату для обігріву на випадок складної ситуації.
  • Підготовіть батареї. Потрібно відсунути меблі від батарей, забрати штори, зняти декоративні панелі, наклеїти тепловідбивний екран на стіни за батареями.
  • Розгляньте можливість розміщення додаткових джерел тепла, зокрема, твердопаливного котла. Якщо є можливість, треба підготувати пічне опалення.
  • Об'єднайтеся домогосподарствами. Потрібно підготувати план, домовитися з родичами, сусідами, друзями про спільні дії.
  • Для приватного будинку закупіть тверде паливо, електрогенератори та пальне для нього. Закупити запаси палива: палети, вугілля, дрова.
  • Утепліть двері і вікна, щоб через шпарини не виходило тепло. Так можна заощадити до 15% тепла.Тепло може виходити через шпарини між коробом і стіною. Це можна виправити за допомогою монтажної піни. Варто усунути протяги, проклеїти поверхню дверей, що прилягає до короба, ущільнювачем. Можна взяти ізолон - такий матеріал на клейкій основі, який витримує перепади температур й підвищену вологість. Металеві двері треба утеплити зсередини мінеральною ватою, полістиролом чи теплоізолюючим матеріалом. Також треба перевірити, чи щільно закриваються балконні та міжкімнатні двері.

Нагадаємо, які продукти тривалого зберігання можна купити на зиму. Їх можна зберігати без заморожування та холодильника.

Джерело матеріала
loader
loader