У США внаслідок урагану «Хелен» загинули 64 людини
У США внаслідок урагану «Хелен» загинули 64 людини

У США внаслідок урагану «Хелен» загинули 64 людини

На південному сході Сполучених Штатів внаслідок потужного урагану «Хелен» загинули щонайменше 64 особи, а ще мільйони людей залишилися без електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

У штаті Південна Кароліна загинули щонайменше 25 людей. «Хелен» став найсмертоноснішим тропічним циклоном для цього штату із 1989 року. Також повідомлялося про смертельні випадку у результаті негоди у Флориді, Джорджії, Північній Кароліні та Вірджинії.

У Флориди загинули 11 людей, дев’ятеро з яких потонули у своїх будинках на узбережжі Мексиканської затоки в окрузі Пінеллас, поінформував шериф Боб Гуалтьєрі.

Ураган «Хелен», який розпочався у районі Біг-Бенд у штаті Флорида у четвер, далі попрямував у Джорджію, де призвів до руйнування будинків та засмічення уламками шосе. Пізніше ураган пройшов через Південну і Північну Кароліну та Теннессі, де внаслідок дощів ріки і струмки вийшли із берегів, а дамби були перевантажені.

Західна частина Північної Кароліна була ізольована через зсуви ґрунту та повені, які призвели до закриття доріг.

У Флориді сталися масові відключення електроенергії, однак до суботи там відновили світло у понад 1,9 млн будинків і підприємств. Ще сотні тисяч людей залишаються знеструмленими у Флориді та Джорджії.

Як повідомляв Укрінформ, узбережжя штату Флорида у США охопив ураган "Хелен". Наразі місцева влада повідомила про щонайменше трьох загиблих унаслідок стихії.

Фото: USA TODAY Network

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader