У Міносвіти готують нововведення для учнів 8-9 класів: що задумали
У Міносвіти готують нововведення для учнів 8-9 класів: що задумали

У Міносвіти готують нововведення для учнів 8-9 класів: що задумали

Міністерство освіти і науки України планує модифікувати та покращити навчальний процес, зокрема ефективніше допомагати учням 8-9 класів, запровадивши у школах кар'єрних радників. Про це розповів заступник міністра освіти Андрій Сташков в інтерв'ю "УП".

Андрій Сташков пояснив, що після 9 класу учень обиратиме профіль, що відповідає освітній траєкторії, якою він хоче рухатися далі. Щоб спростити завдання школяру, йому допомагатимуть кар'єрні радники.

Школа. Фото: Youtube

"Працюємо над тим, щоб у 8-9 класах почали працювати кар'єрні радники, які будуть допомагати з вибором профілю в 10 класі", - заявив заступник міністра освіти.

На даний момент це нововведення – лише концепція, над якою працює Міносвіти. Коли вона буде розроблена, то учням та батькам пояснять, як це працюватиме.

Школа, фото: скріншот із відео

Андрій Сташков зазначив, що загалом завданням кар'єрних порадників буде допомога учням у виборі напрямків, які їм цікаві та допоможуть здобути бажану професію, наприклад, стати програмістом чи інженером тощо.

З 2027 року учні 10-х класів зможуть обирати між академічним та професійним напрямками подальшого навчання у старшій школі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, про звичну старшу школу можна забути: учням дадуть більше свободи вибору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що за прогули каратимуть, як за злочин: школярам встановили жорсткі правила.

Джерело матеріала
loader
loader