Після відставки керівництва німецьких "Зелених" рейтинг партії дещо підріс
Після відставки керівництва німецьких "Зелених" рейтинг партії дещо підріс

Після відставки керівництва німецьких "Зелених" рейтинг партії дещо підріс

Після відставки свого партійного керівництва, німецькі "Зелені" зросли у популярності серед виборців.

Про це свідчать результати опитування Insa Sunday, яке публікує газета Bild am Sonntag, передає "Європейська правда" з посиланням на Welt.

"Зелені" отримали 11% голосів в опитуванні, що на один відсотковий пункт більше, ніж тиждень тому.

За словами виконавчого директора Insa Германа Бінкерта, партія виграє "від відставки двох своїх голів" Оміда Нуріпура і Рікарди Ланг, які оголосили про свою відставку в середу після низки поганих результатів на виборах.

Інші партії-учасниці коаліції зберегли свої показники з попереднього тижня: СДПН отримала 15%, ВДП все ще має 4%і, таким чином, не долає прохідний бар'єр.

Наразі найсильнішою силою залишається Християнсько-демократичний союз з незмінними 32%.

"Альтернатива для Німеччини" зазнала незначних втрат на один відсотковий пункт порівняно з останнім опитуванням і має 19%.

"Альянс Сари Вагенкнехт" (BSW) залишився незмінним на рівні 10%, Ліва партія набрала один відсотковий пункт і тепер має 3%.

З понеділка по п'ятницю Insa також опитала 1203 особи для газети Bild am Sonntag про те, за кого б вони проголосували, якби мали змогу обирати наступного канцлера шляхом прямого голосування – на вибір було запропоновано кандидата в канцлери від ХДС/ХСС Фрідріха Мерца, канцлера Олафа Шольца (СДПН) та міністра економіки Роберта Габека ("Зелені").

Згідно з опитуванням, 35% респондентів проголосували б безпосередньо за Мерца, Шольц отримав би 19%, а Габек – 16%.

У понеділок віцепрезидент Бундестагу від вільних демократів Вольфганг Кубицький спрогнозував, що урядова коаліція Німеччини розпадеться ще до кінця цього року.

Джерело матеріала
loader
loader