РФ обстріляла чотири області України: деталі нічної атаки
РФ обстріляла чотири області України: деталі нічної атаки

РФ обстріляла чотири області України: деталі нічної атаки

Під час нічної атаки російські військові застосували 22 ударних дрони типу "Шахед". У Повітряних силах повідомили про знищення 15 БПЛА та локаційну втрату ще пʼяти.

Вночі 29 вересня Збройні сили Російської Федерації обстріляли мирні міста України за допомогою дронів типу "Шахед". Детальніше про це розповіли в Повітряних силах у Telegram.

"Уночі 29 вересня 2024 року противник випустив по Україні 22 ударних БпЛА типу Shahed (райони пусків: Єйськ, Курськ — РФ, Чауда — Крим)", — йдеться у повідомленні.

У Сумській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях в результаті протиповітряного бою авіацією, МВГ та РЕБ Сил оборони було знищено 15 дронів. Ще пʼять БПЛА були локаційно втрачені через протидії РЕБ, попередньо, обійшлося без наслідків.

Важливо У Румунії шукають "Шахед", який залетів під час атаки на Одещину: в небо піднімали 4 винищувачі

Ситуація у Сумській області

У Сумській ОВА розповіли, що вночі над регіоном було знищено шість російських дронів.

"Сьогодні вночі, 29 вересня у небі над Сумщиною наші зенітники збили 6 ворожих "Шахедів". Дякуємо силам протиповітряної оборони області за злагоджену роботу і ефективне використання зброї, за захист і збережені життя!" — йдеться у повідомленні.

ППО в Сумській області
Фото: Сумська ОВА/ Telegram

Що відбувається у Миколаївській області

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначив, що вночі 29 вересня в регіоні було знищено чотири БПЛА типу "Шахед".

"Внаслідок нічної ворожої атаки ударними дронами типу Shahed-131/136 в Шевченківській громаді пошкоджено заклад освіти. Сталася пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці. Більш детальна інформація уточнюється. Постраждалих немає", — сказав Кім.

Нагадаємо, 28 вересня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що дрон РФ поцілив в авто з цивільним у селищі Козача Лопань на Харківщині. В результаті атаки загинув 61-річний суддя Верховного суду.

27 вересня стало відомо, що Білорусь може бути повʼязаною з іранськими компаніями, які виробляють дрони, що потім використовує РФ для війни в Україні.

Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
loader