Які російські фейки зруйнувала Курська операція: генерал-лейтенант у відставці назвав 4 тези
Які російські фейки зруйнувала Курська операція: генерал-лейтенант у відставці назвав 4 тези

Які російські фейки зруйнувала Курська операція: генерал-лейтенант у відставці назвав 4 тези

Про це в етері 24 Каналу зазначив генерал-лейтенант у відставці, засновник БФ "Закриємо небо України" Ігор Романенко, зауваживши, що Курська операція була спланована доволі вдало, адже 15-тисячним угрупованням вдалося зайти вглиб Росії та взяли під контроль низку населених пунктів та чималу кількість військовополонених.

Чим характеризується другий етап Курської операції

Романенко наголосив, що під час другого етапу Росія зібрала на Курщині 45 тисяч солдатів і зупинила українське просування, в 4-х напрямах завдавши контрударів та повернувши декілька населених пунктів під свій контроль.

Росіяни пробили коридор до району, який був оточений українськими силами. А українські війська здійснили асиметричні дії, перетнули кордон в іншому місці та просуваються в напрямку Глушкового. Це просування з півдня, зі слів Романенка, означає захід в тил російських угруповань.

Цей етап операції характеризується тим, що Сили оборони України перейшли до активної мобільної оборони. Зараз основне завдання – утримувати цю буферну зону, бо це важливий актив для України на майбутніх переговорах,
– вважає генерал-лейтенант у відставці.

Що світу продемонструвала Курська операція

Операція Сил оборони України на Курщині, яка розпочалась 6 серпня 2024 року, зруйнувала декілька фейків російської пропаганди, які вона тривалий час просувала в маси.

4 тези щодо операції СОУ на Курщині:

  • завдяки діям українських військ вдалося підірвати імідж Путіна, як правителя, який обіцяв захищати інтереси росіян;
  • зруйновано образ самої Росії, як величезної за територією ядерної держави, в якої є "друга армія світу", на землю якої "з 1943 року не ступала у чоботях нога солдата", однак зараз по ній ходять у берцях українські військові;
  • залякування Путіна розпочати війну з НАТО виявилися пустими;
  • створення буферної зони на Курщині дасть переваги Україні на переговорах.

"Путін казав, якщо хтось з України чи країн НАТО ступить на російську територію, то почнеться війна між Росією та Альянсом. Як бачимо, півтора місяця тривають бойові дії на Курщині, але з НАТО війну Кремль не розпочав. Варто провести аналогію з історичними подіями, пригадати Курську битву під час Другої світової війни. Саме Курська операція, яка нині триває, може змінити хід війни та напрацювати актив, з яким Україна зможе вийти на переговори щодо зупинення бойових дій", – підсумував Романенко.

В Генштабі повідомили, що станом на ранок 29 вересня Сили оборони України продовжують операцію в Курській області. За минулу добу ворог завдав на Курщині 14 авіаційних ударів із застосуванням 18 КАБів.

До відома! Ексміністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен вважає, що Курська операція була блискуче організована і припустила, що згодом її розбиратимуть в шкільних підручниках та усіх військових академіях світу.

Джерело матеріала
loader