Щоб не переплатити: що має зробити кожен до 3 жовтня
Щоб не переплатити: що має зробити кожен до 3 жовтня

Щоб не переплатити: що має зробити кожен до 3 жовтня

У платіжках українців за електроенергію можуть з'явитись зайві цифри. Щоб цього не сталося, до 3 жовтня необхідно пройти легку, але важливу процедуру. Про це нагадують фахівці "Львівобленерго".

Енергетики нагадали, що з 29 вересня стартує прийом показників електролічильників. Побутові споживачі мають передати актуальні дані щодо обсягів споживання до 3 жовтня включно.

Електроенергія. Фото: скрін youtube

Домогосподарства, які цього не зроблять або передадуть інформацію невчасно, ризикують отримати некоректні рахунки за електричну енергію. Це з тим, що й оператор системи розподілу не отримає актуальні показники, то проведе розрахунок виходячи з середніх даних за попередні місяці.

Наприклад, у вересні сім'єю було використано 150 кВт/год, але показники не було передано у встановлений період. Припустимо, середнє споживання цим домогосподарством за попередні періоди становило 180 кВт/год на місяць, тоді буде взято саме цей показник, а це на 30 кВт/год (або 130 гривень) більше.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Кожен споживач повинен передавати показники лічильника оператору системи розподілу. Як правило, дані можна швидко передати онлайн через особистий кабінет або чат-боти в месенджерах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до 3400 гривень: українців штрафуватимуть за електролічильники.

Джерело матеріала
loader
loader