Більше плакати на кухні не будете: як правильно різати цибулю, поради досвідчених кулінарів
Більше плакати на кухні не будете: як правильно різати цибулю, поради досвідчених кулінарів

Більше плакати на кухні не будете: як правильно різати цибулю, поради досвідчених кулінарів

Ріпчаста цибуля, що провокує у багатьох, якщо не у всіх, рясна сльозотеча має дуже складний хімічний склад.

Вся справа в особливій речовині, що виділяється при розрізанні цибулини і розчиняється в сльозах людини та воді. Фермент дратує слизову оболонку очей і носа.

Цибуля. Фото: скрін youtube

Печіння в очах і сльози нікому не подобаються, тому деякі навіть відмовляються нарізати цибулю або взагалі вживати її. Однак маленькі кулінарні секрети допоможуть зробити це, не промовивши ні сльозинки.

Зберігання цибулі, фото agromarket

Є кілька дійсно ефективних та доступних способів. Один із найпопулярніших - охолодити цибулину. Її можна помістити в холодильник на 30 хвилин або в морозильну камеру на 10 хвилин. Якщо немає часу на очікування, можна просто обполіскувати цибулю та ніж холодною водою. Завдяки цьому знижується виділення газу, який таки провокує сльози.

Також можна одягнути спецзахист – щільні окуляри та дихати лише ротом. Кулінари ще діляться методом із використанням воску. Потрібно підпалити свічку поруч із місцем, де ріжеться цибуля. Гарячий віск нейтралізуватиме газ.

Дівчина плаче, фото: Getty Images

І ще один спосіб – під час нарізування жувати жуйку. Цей процес також допомагає зменшити вплив газу на слизову.

Раніше ми повідомляли, що подивіться на свої руки, яка сором: 3 простих способу відучити себе гризти нігті.

Джерело матеріала
loader