Приготувати ласощі досить просто, особливо рецепт карамелі, адже він стане у нагоді і для інших десертів. Такий сирник, що нагадує снікерс, зможе порадувати гостей.
Цього разу Юлія Віліч у Instagram вирішила розповісти детально, як зробити такий солодкий сирник та розбавити смак домашньою карамеллю.
Для сирника :
- 750 г кисломолочного сиру (від 9%)
- 140 г цукру
- 4 середні яйця
- 30 г крохмалю
- 50 мл жирних вершків (від 30%) або сметани (20-30%)
- 60 г арахісової пасти
- 70 г подрібненого арахісу
Всі інгредієнти (сир, цукор, яйця, крохмаль, вершки або сметану, арахісову пасту та подрібнений арахіс) поміщаємо у велику ємність і ретельно збиваємо блендером до однорідної маси.
Форму застеляємо пергаментом, а боки змащуємо олією. Перекладаємо сирну масу, що вийшла, в підготовлену форму. Випікаємо сирник у розігрітій до 180 °C духовці 45-50 хвилин.
Після остигання проходимося по краях ножем, щоб зняти форму, і акуратно перевертаємо сирник на тарілку чи дошку.
Для карамелі:
- 150 г цукру
- 130 мл вершків (від 20%)
- 30 г вершкового масла (82%)
- 3 г желатину, замоченого у 20 мл води
Розтоплюємо цукор на сковороді чи каструлі з товстим дном. Коли весь цукор розтопиться і залишиться кристаликів, акуратно вливаємо кип'ячені вершки, швидко перемішуючи віночком.
Вводимо замочений желатин та перемішуємо до однорідності. Наприкінці додаємо вершкове масло і щіпку солі, знову перемішуємо. Пропускаємо отриману карамель через сито, щоб видалити можливі грудочки, і даємо їй охолонути до кімнатної температури.
Останні новини України:
Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.