У Києві відкрився масштабний фестиваль ретроавто Old Car Land
У Києві відкрився масштабний фестиваль ретроавто Old Car Land

У Києві відкрився масштабний фестиваль ретроавто Old Car Land

На ювілейному фестивалі Old Car Land виставили понад 300 одиниць вінтажної техніки. Відвідувачі можуть побачити рідкісний Mercedes 770, розкішні Rolls-Royce і Buick, спортивні MG B та Chevrolet Corvette.

У Києві 28-29 вересня проходить найбільший технічний фестиваль України Old Car Land. Нинішній захід є ювілейним — святкує 10-річчя. Журналісту Фокусу вдалося побувати на цьому шоу.

Mercedes-Benz 770K
Фото: Тарас Брязгунов

Old Car Land вперше проходить на новій локації — у столичному технічному музеї "Колеса історії". Тож відвідувачі мають змогу подивитися не лише на учасників фестивалю, а й на музейні експонати. Загалом виставили 300 унікальних зразків техніки.

Dodge Dart 1960 року
Фото: Тарас Брязгунов

На Old Car Land є справжні раритети — такі, як розкішний кабріолет Mercedes-Benz 770K, також відомий, як Grosser Mercedes ("Великий Мерседес"). Таких авто випустили лише 205. Авто знайшли занедбаним на Волині і, найімовірніше, належало одному з генералів Вермахту часів Другої світової.

MG B
Фото: Тарас Брязгунов

Довоєнну епоху також представляють розкішні Buick Roadmaster і Opel Super 6, купе BMW 326 і кабріолет Skoda Popular. Великою кількістю хрому і кілями на задніх крилах приваблює Dodge Dart 1960 року.

Важливо В Україні виявили раритетний позашляховик-амфібію ЛуАЗ 1975 року (фото)

Вперше в Україні виставили родстер MG B 1970 року, який належав доньці засновника марки. Автомобіль у чудовому стані — виглядає як новий.

Rolls-Royce Silver Spirit
Фото: Тарас Брязгунов

Крім того, на фестивалі можна побачити представницький Rolls-Royce Silver Spirit і потужний Pontiac Catalina, культовий спорткар Chevrolet Corvette і класичний Mini, рідкісне купе Volvo 142 і кабріолет Mercedes SL, що став одним зі статусних авто 80-х.

Chevrolet Corvette
Pontiac Catalina
Mini
Volvo 142
Mercedes-Benz SL
На фестивалі створили експозицію військової техніки
Вантажний Citroen
Пересувна телестудія на базі Avia A21 1993 року
Експозиція моделей Львівського мотозаводу

Відвідувачі на Old Car Land можуть побачити вінтажні мопеди Львівського мотозаводу, а також експозицію військової техніки. А ще на фестиваль приїхав справжній двоповерховий автобус із Лондона та діюча пересувна телестудія на базі Avia A21 1993 року.

Раніше Фокус розповідав про унікальні спортивні автомобілі з Харкова, які встановили чимало рекордів.

Також ми писали, що понад 100 років тому на території України існувало автовиробництво.

Теги за темою
авто
Джерело матеріала
loader
loader