Бауер оцінив, як Курська операція ЗСУ вплинула на стратегію Путіна
Бауер оцінив, як Курська операція ЗСУ вплинула на стратегію Путіна

Бауер оцінив, як Курська операція ЗСУ вплинула на стратегію Путіна

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер висловив думку, що операція ЗСУ в Курській області стала справжнім викликом для кремлівського правителя Володимира Путіна, створивши для нього серйозну стратегічну проблему.

Про це він сказав у своєму інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Аналізуючи поточну ситуацію, Бауер зазначив, що обидві сторони конфлікту стикаються з подібними труднощами, зокрема кадровими питаннями, проблемами навчання новобранців та пошуком нових ресурсів та боєприпасів. За його прогнозами, найближчим часом очікується спроб наступу з боку росіян, тоді як Україна розглядатиме можливості для контрнаступів.

"Курськ - це хороший приклад, де проводився контрнаступ, і куди вторглася Україна. Вперше з 1941 року іноземна держава опинилася на російській землі! Це стратегічна проблема для Росії. І це також створює операційні проблеми для Росії через логістичні лінії, що проходять через Курск ", - наголосив топ-військовий НАТО.

Курська область, 17 вересня 2024 року. DeepState
Курська область, 17 вересня 2024 року. DeepState
Хвиля

Бауер зазначив, що хоча результати курського контрнаступу для України успішні, деякі аспекти операції, можливо, розвивалися не зовсім так, як планувалося. Зокрема, він припустив, що очікування відведення додаткових російських військ із Донбасу до Курської області не виправдалися повною мірою.

"Якщо дивитися на стратегічному рівні, то Україна створює для Росії стратегічну дилему. Коли Путін каже, що він захищає батьківщину, він у цьому не має успіху, тому що Україна зараз у Росії. Це погано. Тому я вважаю, що це розумний крок України", - зауважив Бауер.

ЗСУ у Курській області

Він додав, що ця ситуація призвела до дискусії у Росії про те, як реагувати на українське вторгнення і чи варто переорієнтувати сили з Донбасу на Курськ. Це створює додаткові труднощі для російського командування та змушує їх переглядати свої стратегічні пріоритети.

У той же час, Бауер визнав, що на Донбасі російські війська, незважаючи на значні втрати, все ж таки досягають певного прогресу.

"Це не величезні досягнення, але це досягнення. І Україна продовжує дуже мужньо і здебільшого дуже ефективно захищатися", - підсумував він.

Додамо, що раніше у ЗСУ зазначили, що російська армія велику кількість сил кидає на Курахівський та Вугледарський напрямки.

Джерело матеріала
loader
loader