єВідновлення плюс єОселя: українцям дозволили поєднувати житловий сертифікат з іпотекою
єВідновлення плюс єОселя: українцям дозволили поєднувати житловий сертифікат з іпотекою

єВідновлення плюс єОселя: українцям дозволили поєднувати житловий сертифікат з іпотекою

Міністерство цифрової трансформації України повідомило про важливе оновлення у програмах підтримки громадян, чиє житло було зруйноване. Відтепер власники житлових сертифікатів єВідновлення отримали можливість використати їх для часткової або повної сплати першого внеску за програмою пільгового іпотечного кредитування єОселя.

Про це повідомляється на сайті Кабміну, пише "Хвиля".

Нововведення дозволяє власникам зруйнованого житла, які отримали сертифікат єВідновлення, використовувати його кошти для покриття обов'язкового першого внеску за програмою єОселя, який не менше 20% від вартості житла. У разі, якщо сума сертифіката менша за необхідний внесок, різницю можна доплатити власними коштами.

Таке рішення значно спрощує процес придбання нового житла для постраждалих від руйнувань та дозволяє вибрати житло вищої вартості, ніж сума отриманого сертифікату, комбінуючи державну допомогу з пільговим кредитуванням.

єВідновлення
єВідновлення

Умови програми єОселя передбачають різні відсоткові ставки для різних категорій громадян. Для військових, захисників України, силовиків та їхніх сімей, а також медиків, педагогів та науковців державного сектору ставка становить 3% на перші 10 років кредиту, далі 6%. Для інших громадян 7% на перші 10 років кредиту, далі 10%.

Програма єОселя реалізована через додаток "Дія", що дозволяє швидко подати заявку та отримати попереднє рішення протягом 10 хвилин без необхідності збирати документи та відвідувати банки особисто. Раніше ми розповідали, скільки кредитів отримали українці на купівлю житла за програмою Оселя.

Як повідомляється на сайті уряду, це нововведення є результатом спільної роботи Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства економіки України, Міністерства відновлення України та ПрАТ "Укрфінжило", спрямованої на покращення житлових умов громадян, які постраждали внаслідок бойових дій.

Джерело матеріала
loader
loader