Економічне бронювання: в Раді розповіли, як воно допоможе викрити ухилянтів
Економічне бронювання: в Раді розповіли, як воно допоможе викрити ухилянтів

Економічне бронювання: в Раді розповіли, як воно допоможе викрити ухилянтів

У Верховній Раді пояснили, як економічне бронювання допоможе визначити тих, хто ухилиться від мобілізації.

Про це повідомляє заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан.

На думку депутатів, цей механізм сприятиме подальшому поповненню Збройних сил України новими військовими у разі потреби.

Мовчан говорить, що якщо чоловіки оформлюватимуть економічну бронь від мобілізації, то автоматично вийдуть з "тіні". Коли такий вид бронювання скасують, чоловіків можна буде залучити надалі до війська.

"Коли держава вирішить, що більше не може надавати економічне бронювання, а на фронті потрібна заміна, то ці люди повинні бути призвані, не ховаючись. Це є цивілізованим виходом із поточної складної ситуації", — пояснив Мовчан.

Він додав, що механізм економічного бронювання в Україні ще не остаточно сформований. Наразі розробляються декілька різних законопроєктів, проте остаточний варіант ще не прийнятий.

«З одного боку, є критика, що це може створити умови для уникнення мобілізації багатими. З іншого боку, аналізуючи реальні дані, видно, що економічне бронювання може підвищити мобілізацію як людей, так і ресурсів, що дозволить краще фінансувати армію – це наші податки, і чим більше ми зможемо генерувати в економіці, тим більше зможемо спрямувати на забезпечення військових», — підсумував політик.

Останні новини України:

Теги за темою
Україна війна
Джерело матеріала
loader
loader