Автор більшості пісень Повалій відповів співачці-зрадниці: «Ти - найстрашніша з ворогів»
Автор більшості пісень Повалій відповів співачці-зрадниці: «Ти - найстрашніша з ворогів»

Автор більшості пісень Повалій відповів співачці-зрадниці: «Ти - найстрашніша з ворогів»

Поет і композитор Євген Рибчинський, який свого часу написав для співачки-зрадниці Таїсії Повалій більшість україномовних пісень, висловився у соцмережах щодо їхньої співпраці та життєвої позиції колаборантки. Він назвав президента рф владіміра путіна "бісом", а Повалій - відьмою, яка продала російському диктатору душу.

"Якби, Таїсіє, я знав,
Що зрадиш ти свою Вітчизну,
Я б не пісні тобі писав,
А відхідну на твою тризну.
Бо ти для мене - труп живий,
і я сказати тобі мушу:
Твій путін - біс, зловісний вій,
Якому продала ти душу.
Цей нелюд всюди сіє страх,
А ти мов клята відьма нині
В московських сірих небесах
В своїй літаєш домовині.
Через таких як ти до нас
Прийшла страшна війна-повія
І твоїм голосом весь час
Повітряна тривога виє.
Ти пісеньки співаєш тим,
Хто вбити хоче Україну,
Хто вкрав у нас квітучий Крим,
Перетворив Донбас в руїну.
Я через тебе зрозумів,
Таїсіє, жахливу правду,
Що найстрашніший з ворогів -
Колишній друг, що тебе зрадив", -

написав поет і син поета.

Конфлікт між Повалій і Рибчинським розпочався задовго до повномасштабного вторгнення. У 2013 році, готуючись до авторського вечора у київському палаці культури "Україна", Рибчинський писав у facebook, що тоді ще народна артистка України Таїсія Повалій, яка стала популярна завдяки пісням його авторства, відмовилася безкоштовно виступати на його концерті, вимагаючи у автора суму в 20 тисяч євро.

Повалій, будучи тоді народною депутаткою України від партії регіонів, відмовилася коментувати цю ситуацію.

Роком пізніше, у 2014-му, Євген Рибчинський таки провів авторський вечір в палаці "Україна", а Повалій з більшістю регіоналів покинула країну.

Кількома роками по тому Рибчинський, вже будучи народним депутатом України, зареєстрував постанову, згідно з якою Таїсія Повалій і Ані Лорак позбавлялися звань народних артисток України. Постанова не набрала необхідної кількості голосів ВРУ 8 скликання.

Євген Рибчинський виступає на Донбасі перед бійцями ЗСУ

Напередодні повномасштабного вторгнення Повалій остаточно виїхала до росії, де отримала громадянство та публічно підтримала путіна. Під час інтерв’ю московському інтернет-виданню колаборантка вихваляла диктатора та закликала до захоплення всієї території України. Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ.

Верховна Рада України 20 серпня проголосувала за законопроєкт про позбавлення державних нагород зрадників України, зокрема Таїсії Повалій та Ані Лорак.

У вересні 2023 року Повалій на запрошення терориста Леоніда Пасічника виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Тоді зі сцени вона висловилась на підтримку російських загарбників та героїзувала їхню учать у війні проти України.

У лютому 2024 року Служба безпеки України повідомила про заочну підозру колишній депутатці від партії регіонів. Про це повідомляв пресцентр СБУ.

На початку вересня 2024-го Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду з метою конфіскувати у співачки Таїсії Повалій рухоме та нерухоме майно. Про це стало відомо із офіційної заяви на сайті Мін’юсту.


Джерело матеріала
loader
loader