Виробники у морозиво та цукерки почали додавати ірландський мох
Виробники у морозиво та цукерки почали додавати ірландський мох

Виробники у морозиво та цукерки почали додавати ірландський мох

Морський мох може стати наступним суперпродуктом, який швидко завойовує популярність завдяки своїм численним перевагам для здоров’я. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Відомий також як ірландський мох, цей вид червоних водоростей (Chondrus crispus) росте на скелястих узбережжях Північної Атлантики. 

Морський мох відзначається високою поживною цінністю і здатністю позитивно впливати на здоров’я.

Однією з причин зростання популярності морського моху стала поява у 2023 році “Skin Glaze” смузі, який підтримує відома зірка Гейлі Бібер. 

Смузі вартістю $20 містив саме морський мох і швидко привернув увагу до цього інгредієнта як до нового суперфуду. Він має здатність підтримувати здоров’я серця, кишківника, імунної системи, очищувати шкіру, а також допомагати у втраті ваги.

Морський мох багатий на мінерали, такі як магній, йод, залізо, фолат і кальцій, а також на вітаміни. Він є низькокалорійним, має високий вміст клітковини і є чудовим джерелом пробіотиків.

Крім того, цей продукт відзначається високим вмістом йоду, що сприяє нормальній функції щитоподібної залози, особливо у тих, хто страждає на захворювання, пов’язані з метаболізмом, як-от діабет 2-го типу.

Після успіху смузі морський мох почав з’являтися у морозиві та джемах. А відомий інвестор Марк Кьюбан нещодавно підтримав стартап, який виготовляє жувальні цукерки з цього інгредієнта. 

Водночас глибинних наукових досліджень впливу вживання морського моху на здоров’я людини поки що небагато. Деякі дослідження на тваринах показали, що морський мох може мати імуномодулювальні та протизапальні властивості, а також проявляти антиракові ефекти. Інші дослідження вивчають загальний вплив морських водоростей на рівень глюкози в крові, артеріальний тиск і функції щитоподібної залози.

Споживати моху радять не більше однієї-двох столових ложок на день, що становить приблизно 1000 міліграмів – аби не перенаситити організм йодом.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader