Отримати і подовжити відстрочку можна буде онлайн та автоматично: з якої дати
Отримати і подовжити відстрочку можна буде онлайн та автоматично: з якої дати

Отримати і подовжити відстрочку можна буде онлайн та автоматично: з якої дати

Від листопада стане можливо онлайн в автоматичному порядку отримати і подовжити відстрочку від мобілізації.

Мініоборони України планує запустити нову функцію у застосунку "Резерв+", яка дозволить отримувати відстрочку без необхідності відвідувати ТЦК та подавати заяви.

Про це заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко заявила на технологічній конференції IT Arena 2024 у Львові, повідомляє "Судово-юридична газета".

"Для того, щоб зробити відстрочку, ми не тільки повинні внести зміни в нормативну базу, а щоб ще наші партнери (власники реєстрів, з яких запитуються дані) були технологічно готові до цього", – сказала Черногоренко.

За її словами, від початку листопада планується активувати одразу три форми відстрочок для різних категорій громадян: студентів денної форми навчання, багатодітних батьків та осіб з інвалідністю. Наразі в Міноборони працюють над змінами у нормативній базі, аби узгодити нововведення.

"Ми хочемо, щоб людина, яка має підстави для відстрочки, не писала заяву від руки і не ходила в ТЦК, а могла за декілька хвилин сигналізувати про своє право, і щоб ця відстрочка була валідна", – сказала заступниця міністра оборони.

Новий сервіс дозволить тим, хто має право на відстрочку, подати заявку за кілька хвилин через мобільний застосунок, без необхідності звертатися до ТЦК.

  • Відстрочка від мобілізації 2024: низка категорій втратила це право (перелік)
  • Відмова від відстрочки: коли ТЦК ухвалює таке рішення щодо військовозобов'язаного
  • Без "дідів" у війську?: ЗСУ ухвалили рішення про мобілізацію чоловіків 50-60 років
Джерело матеріала
loader