Зеленський розповів про підсумки поїздки до США - "План перемоги представлений, кожен пункт пояснили"
Зеленський розповів про підсумки поїздки до США - "План перемоги представлений, кожен пункт пояснили"

Зеленський розповів про підсумки поїздки до США - "План перемоги представлений, кожен пункт пояснили"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори, які українська делегація провела у США, були продуктивними та пройшли так, як і планувалося. Україна докладно представила свій План перемоги та пояснила кожен пункт, який до нього входить – це і санкції проти РФ, і озброєння, і кроки щодо російських активів. Про це глава держави сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

- Вирушаємо додому після всіх переговорів. І всі переговори такі, як потрібні Україні. План перемоги представлений в Америці, і ми пояснили кожен пункт. Тепер на рівні наших команд ми працюватимемо, щоб наповнити кожен крок, кожне рішення. Сильні позиції для України – це швидший світ. Все ключове для України – на столі у партнерів все розглядається. Дальнобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів. Ми з усіх тем встигли попрацювати. Готуємось до зустрічі в Німеччині в рамках Рамштайну – це формат, де разом із партнерами ми йтимемо за змістом пунктів Плану перемоги. Дякую Президенту Байдену за запрошення, - зазначив Зеленський.

Він подякував главі США за прагнення реалізувати саме такий шлях, щоб Україна виграла, а також безпрецедентний військовий пакет. За словами Зеленського, це підтримає наших воїнів та український народ. Він також відзначив підтримку Конгресу США та висловив подяку всім сенаторам, усім членам Палати представників "за розмови, за дружні поради".

Президент наголосив, що План перемоги був представлений обом кандидатам у президенти - напередодні він зустрічався з віце-президентом Камалою Гарріс, а у п'ятницю - з Дональдом Трампом. За словами глави держави, для України важливо, щоб Америка розуміла Україну безпосередньо. "Цю російську війну треба закінчувати та закінчувати справедливо, щоб жоден агресор не робив більше такого, як Росія", - резюмував Зеленський.

  • 27 вересня кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що виступає за "справедливий" світ для України. При цьому він не пояснив, яку угоду про завершення війни між Росією та Україною вважав би справедливою.
  • Зеленський під час зустрічі зазначив, що необхідно зробити все, щоб натиснути на російського диктатора Володимира Путіна та зупинити війну. Глава України також заявив, що Україна може зупинити російського диктатора Володимира Путіна до листопада. Українські захисники намагатимуться зробити це на полі бою.
  • 27 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом у Нью-Йорку.
Теги за темою
США Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader