У Дніпрі з'явилися шахраї, які маскуються під податківців
У Дніпрі з'явилися шахраї, які маскуються під податківців

У Дніпрі з'явилися шахраї, які маскуються під податківців

Шахраї намагаються обдурити громадян розсилаючи фейкові листи під виглядом податкової

В обласному центрі почастішали випадки шахрайства, коли зловмисники намагаються обдурити городян, видаючи себе за працівників податкової служби. Жертвами їхніх дій стають як фізичні, і юридичних осіб. Про це повідомили у ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Схема обману проста, але дієва. Шахраї розсилають фейкові листи, імітуючи офіційні документи від імені керівного складу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

У цих листах вони вимагають зв'язатися з ними за номером телефону в додатках. Однак цей номер не належить реальному співробітнику податкової служби, а є інструментом зловмисників для подальшого обману.

Такі дії завдають значної шкоди як постраждалим громадянам, а й репутації державних органів.

Як захистити себе від шахраїв?

Щоб не стати жертвою шахраїв, необхідно дотримуватися кількох простих правил:

  • Будьте уважні до одержуваних листів. Перевіряйте відправника, звертаючи увагу на адресу електронної пошти. Офіційна адреса ДПС у Дніпропетровській області не може містити нестандартні символи, абревіатури або неформальні елементи.
  • Ніколи не переходьте на посилання в підозрілих листах. Перевіряйте адреси сайтів, до яких ведуть посилання, переконайтеся, що вони належать державним органам.
  • Ніколи не передавайте особисті дані або фінансову інформацію за телефоном або повідомленнями. Усі важливі питання, пов'язані з оподаткуванням, слід вирішувати лише через офіційні канали зв'язку.
  • Перевірте інформацію на офіційному сайті ДПС у Дніпропетровській області. На ньому мають бути розміщені контактні дані та інформація про те, як правильно взаємодіяти з податковою службою.

Важливо пам'ятати

  • Податкова служба ніколи не вимагатиме від громадян особисту інформацію по телефону чи повідомленнях.
  • Усі запити, пов'язані з оподаткуванням, мають бути оформлені офіційно.
  • За сумнівів, завжди можна зв'язатися з податковою службою за телефоном гарячої лінії.

Джерело матеріала
loader