Солодощі, риба та хліб: які ще продукти треба їсти, щоб мати міцне здоров’я й довго жити
Солодощі, риба та хліб: які ще продукти треба їсти, щоб мати міцне здоров’я й довго жити

Солодощі, риба та хліб: які ще продукти треба їсти, щоб мати міцне здоров’я й довго жити

Медики розробили план здорового харчування для тих, хто збираються прожити довге й активне життя.

Розповідаємо, які продукти мають бути в раціоні кожного, хто хоче мати міцне здоров’я і насолоджуватися активним життям до глибокої старості.

Як харчуватися, щоб завжди бути здоровими

Медики представили план здорового харчування, зосередивши увагу на необхідних речовинах, які треба нашому організму для належного функціонування. Ось які продукти рекомендовано включити до свого щоденного раціону.

  • Фрукти й овочі містять велику кількість вітамінів, мінералів, рослинної клітковини та антиоксидантних сполук. Ці корисні речовини обов’язково потрібні організмові, бо він бере їх лише з їжі. Якщо регулярно вживати такі продукти, всі системи організму працюватимуть належно до глибокої старості.
  • Цільнозернові продукти. Різноманітні каші та цільнозерновий хліб містять вуглеводи й клітковину, які необхідні для якісного насичення організму. За рахунок повільного перетравлення таких продуктів не хочеться їсти упродовж кількох годин. Що дозволяє тримати свою фігуру в належній формі та не набирати зайвих кілограмів.
  • Продукти з умістом білка. Найкорисніші види білка містяться у рибі, білому м’ясі та бобових. Білок – це будівельний матеріал для нашого організму. Продукти з його умістом треба їсти кожного дня, особливо людям похилого віку від утрати м’язової тканини.
  • Поліненасичені жирні кислоти. Корисні жири містяться в авокадо, рибі, оливковій олії та горіхах. Їх обов’язково треба включати до свого щоденного раціону, адже вони захищають наш організм від багатьох захворювань – раку, хвороб серця та кишківника, втрати пам’яті й нервових розладів.
  • Натуральні солодощі. Так, ці продукти також входять до списку здорового харчування. Це халва, пастила, мармелад, сухофрукти тощо. Такі солодощі виготовлені на основі фруктових соків, ягід та насіння, тому мають у своєму складі купу вітамінів і мінералів, які корисні для здоров’я та довголіття.

Як зменшити апетит: 7 найкращих продуктів для його зниження та прискорення метаболізму

Названо 2 продукти, які небезпечні для всіх внутрішніх органів: їх варто виключити з раціону

Названо найкращі натуральні напої, які швидко спалюють вісцеральний жир

Джерело матеріала
loader
loader