Останні вихідні вересня: синоптик попередив про підвищення температури
Останні вихідні вересня: синоптик попередив про підвищення температури

Останні вихідні вересня: синоптик попередив про підвищення температури

Останні вихідні вересня: синоптик попередив про підвищення температури

Вересень приніс в Україну аномальні температури.

Як і прогнозували синоптики, вересень 2024 виявився аномально теплим. Кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич розповів, якою буде погода в останні вихідні першого осіннього місяця.

За його прогнозом, внаслідок активного надходження теплих повітряних мас із південного сходу, температурний фон у нашій країні прогнозується на досить високому рівні, з відхиленням від норми місцями на 5 – 9 °С. Поле високого тиску зумовить погоду без опадів і тільки в західній частині малорухомий холодний фронт із хвилями стане причиною дощів, місцями значних, а також забезпечить більш низьку температуру повітря в денний час за рахунок хмарного неба і пронизливого північного вітру.

Якою буде погода у суботу, 28 вересня

У західних областях вночі місцями пройдуть невеликі дощі, вдень очікуються помірні опади, подекуди грози. Вітер південний із переходом на західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +21...+26 °С. У Карпатах вночі +8…+13 °С, вдень +15…+20 °С.

У північних регіонах очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +13...+18 °С, вдень +25...+30 °С.

У центральних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +26...+31 °С.

У південній частині та у Криму прогнозується погода без опадів. Вітер південно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +14...+19 °С, вдень +26...+31 °С.

У східних областях опадів не передбачається. Вітер південно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, вдень +23...+28 °С.

Якою буде погода у неділю, 29 вересня

У західних областях під впливом малорухомого холодного фронту очікується нестійка та волога погода. Пройдуть дощі, у Карпатах, на Прикарпатті та Буковині сильні дощі, на високогір'ї із мокрим снігом. Подекуди можливі окремі грози. Вітер переважно північний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, вдень +9…+14 °С. У Карпатах протягом доби +2…+7 °С.

У північних областях продовжиться період теплої та сухої погоди, без опадів. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +23...+28 °С.

У центральних регіонах мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +23...+28 °С.

У південній частині та у Криму очікується сонячна та суха погода. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +14...+19 °С, вдень +24...+29 °С.

У східних областях опадів не передбачається. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, вдень +23...+28 °С.

Осінь дасть українським енергетикам загоїти чимало ран від російських ракетних і дронових ударів по критичній інфраструктурі. Холоди не прийдуть зненацька, особливо у першій половині нового сезону. Нагадаємо, якою буде погода восени, за прогнозом метеорологині Віри Балабух, завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України.

Джерело матеріала
loader