Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам
Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам

Телешоу
Статті
Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам
Статті
Телешоу

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам

Усе — для сатисфакції своїх глядачок. Бодай через екран телевізора.
Лєна Чиченіна
Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 1
27 Вер 2024
0
334

Чотири довгі роки Антоніна чекала, коли автори «Міняю жінку» зроблять таку милість і знімуть черговий сезон. Це вже 16-й. Зізнаюся, у моєму найближчому колі вже довгий час люди спілкуються фразами з цього шоу. Найпопулярніша фраза, яка може замінити будь-яке здивування чи обурення, звучить так: «Неужели в мире бывает такое быдло?!». Даруйте, що мовою воріженьків, але вже як є. Ось неповторний оригінал, який перекласти ще важче, аніж пісні Макса Барських чи Вєрки Сердючки.

Ця героїня, до слова, шокувала мене хіба на початку і стало страшнувато за її нового партнера, але потім я до неї прониклася, а партнер, навпаки, — неприємно вразив. Тут варто нагадати принцип шоу, бо, може, хтось просидів під каменем 14 років (шоу виходить на «Плюсах» з 2010-го). Двоє чоловіків обмінюються дружинами на тиждень, спочатку живуть за правилами однієї сім'ї, а потім іншої. Мета — спробувати щось нове та пофіксити свої стосунки. 

Пари добирають із кардинально протилежними звичками та принципами. По-перше, для того, щоб експеримент справді був цікавим і учасники побачили, як можна будувати життя по-іншому. По-друге, щоби влаштувати срач. 

Друге потрібне авторам і нам із вами, любі читачі. Бо дивимося ми такі шоу переважно для того, аби потицяти пальцями у фриків (чи просто трішки неадекватних) на екрані, позакочувати очі і дійти висновку, що ми, слава богу, не такі пришелепкуваті. Бо що може бути кращою терапією, ніж старий добрий осуд?

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 2

Однак варто сказати, що «Міняю жінку», на скромну думку Антоніни, шоу значно добріше і складніше, ніж іще один її фаворит — «Супермама» на СТБ. Там, звісно, творцям уже давно знесло дах і вони творять, що захочуть. Те, що вони це роблять дуже добре з точки зору виробництва, заперечувати складно. Але токсичності все ж забагато навіть для мене. Зрештою, звідси, зокрема, й успіх програми.

Проте наявність Дмитра Карпачова, якого продовжують видавати за психолога, мене бентежить. Як і те, що до повномасштабного вторгнення вони навмисне робили шоу російськомовним. Бо як іще пояснити те, що майже всі випуски знімали в російськомовних регіонах, а в єдиному львівському епізоді українською розмовляла лише одна учасниця з чотирьох? 

Але я відволіклася, повертаємося до «Міняю жінку», хоча до «Супермами» ще разочок звернемося. Вибачте,непропрацьована залежність.

Мені здається, що автори цієї програми все ж примудряються не лише провокувати героїв на сварки, але робити щось хороше. Так, за всю історію там було достобіса скандалів, але водночас учасників та учасниць нерідко підводили до якихось корисних висновків, а в глядачів після емоції осуду викликало розуміння. Так є і в новому сезоні, четвертий епізод якого вже на підході. 

Наша авторка Марія Спалєкнедавно писала про свої враження від першої серії, раджу вам почитати, бо мої висновки трішки відрізнятимуться, хоч із Марією у багатьох думках згідна. 

16-й сезон приніс нам невеличкі зміни. Маємо оновлену заставку.

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 3

І начитка тепер жіноча. Це перемога, бо чомусь коментують такі програми в нас переважно чоловіки. Щодо голосів каналів — та сама історія. Єдине, що мені не сподобалося, — новий закадр у нас тепер аж надто ліричний та нагадує стилістику концертів привітань і «дорогого пана Квентіна», безсмертного хіта від колег з вінницького каналу «Віта».

Ну а ще враження, що коментаторка звертається до дітей і розповідає їм казочку. Але в кожному разі можете самі подивитися, раптом ваше сприйняття відрізнятиметься. 

Однозначно лише одне — кожен випуск просто приречений на коментарі штибу «Чому не на фронті?». Ваша Антоніна, якій ніяка мобілізація не загрожує, вважає, що трохи не має права розкидатися такими фразами, але мають право інші. До того ж, деякі моменти от просто провокують. Як-то розповіді одного з героїв про те, що якось скучно і хочеться змінити обстановку. Так і кортить порадити, як її можна змінити на нескучну, правда ж?

Єдиний, кому такі закиди не загрожують, це учасник-грузин, який приїхав в Україну, щоби пожити на Батьківщині дружини, яка наполовину грузинка. З них і почнімо.

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 4

Це третій випуск, і він розповідає про молоду, але досить традиційну сім'ю Діани та Бердії і любителів свободи та гостьового шлюбу — байкерів Тамари та Віталічка (саме так вона його називає).

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 5

Якщо в Тамари та Бердії складаються цілком непогані стосунки, то Діана й Віталічок починають сратися. Треба ще раз нагадати, що в таких шоу є спеціальні люди, які за кадром провокують героїв на всілякі вибрики. Ой, ваша Антоніна таке знає, що можна писати сценарій і знімати щось у стилі «Південного Парку». 

Діана дуже правильна й любить чистоту, постійно говорить про мікробів. Віталік — любитель свободи. Ви обов'язково знайомі з таким типом чоловіків, які, вочевидь, вважають себе збіса оригінальними, незалежними, постійно твердять, що ніяка жінка не поставить їх на коліна, і скрізь бачать підлі бабські маніпуляції. В результаті вони сильно переграють з цією екзальтацією і жити чи працювати з ними дуже важко, бо це як підліток у періоді бунту.

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 6

Діана теж у нас не подарунок. Вона бачить безлад у Тамариній квартирі і починає плакати, бо там тарган і все брудне. Нашому Віталіку вона влаштовує виставу під час приготування сніданку, бо демонстративно гидує всім, що є на кухні. А він, як справжній бунтівник, не миє курку перед смаженням.

Впродовж майже всієї програми нас мають дратувати обоє, хіба Діана трохи менше. Бо основний токсик у нас Віталік, який своїми фразами постійно демонструє, що та Тамара йому й задарма не здалася, він хоче сидіти в гаражі зі своїм мотоциклом, не хоче спілкуватися з сином, бо він з'явився «по-зальоту» (сподіваюся, хлопчик цієї програми ніколи не побачить), і не даруватиме дружині квітів, бо це стереотип.

Тим часом Тамару нам дуже шкода, бо вона явно вкладається у стосунки більше і хоче тих довбаних квітів, бо їй вони подобаються. 

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 7

Але ближче до кінця ми бачимо героїв з іншого боку. Діана розповідає, яким холодним і жорстким був її батько, тому вона зараз не може розслабитися і намагається бути дуже правильною. Віталік, прослухавши невеличку лекцію, обіцяє, що ставитиметься до дружини уважніше і допомагатиме їй з ремонтом. Якщо вона попросить. 

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 8

Так, тут гепіенд.

Непогане завершення маємо і в першому епізоді. Модель Анастасія та Дмитро живуть у злагоді.

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 9

Анастасія себе любить, ходить до всіляких косметологів-візажистів і на світські заходи. Вона повторює слова інстапсихологинь про те, що жінка в себе має бути на першому місці, потім чоловік і аж потім діти. Не те щоб це було щось страшне, але таку фразу дівчата носять як прапор з одного шоу в інше і часто передають куті меду. До кінця програми Настя зрозуміє, що дітям усе ж треба приділяти трохи більше уваги, адже вона сама в дитинстві відчувала її брак. 

Але значно складніше з парою Катерини та Олексія. Якщо в попередньому випуску жіноцтво отримувало задоволення від того, як висміюють егоїстичного Віталіка (бо в житті їм дати раду вдається не всім), то тут прийшла черга ганьбитися Олексію. І не лише тому, що дружина з ним розмовляє, як із п'ятирічним.

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 10

Він теж дуже типажний. З тих мужчин, які обзивають повненьких дівчат «тумбочками» і крутять носом, але самі далеко не зірки спортзалу. Катерина одразу викликає жалість, вона дуже мила і симпатична, але скаржиться, що від чоловіка постійно чує лише критику, отже почувається невпевнено. Тому завдання в авторів епізоду — поставити цього нахабу на місце. Усі жінки, які мають такого партнера, сидітимуть біля екрана в захваті. 

Анастасія — жінка ефектна і дипломатична. Вона одразу подобається нашому Олексієві, хоча «чоловік має бути вищим, ніж жінка». Герой починає мурчати, кидається робити їй каву, хвалить криво зліплені вареники і навіть погоджується зняти зі стіни фото напівоголеної білявки. 

В епізоді нам постійно показують Олексія як чоловіка, який лише вдає мачо, стверджуючись за рахунок дружини. Приміром, спочатку розповідає, що в нього було так багато жінок, що аж неможливо порахувати, а потім знічується як дитина, коли Анастасія веде його до магазину білизни.

Закінчується шоу тим, що Олексій усвідомлює свої помилки та обіцяє змінюватися. Але тут Антоніну почали гризти сумніви. Бо нам наче розповідають, що так кепсько чоловік поводиться саме зі своєю дружиною, бо вона така тихенька, згодлива й ніколи не каже, що їй щось не подобається чи неприємно. А ось із мудрою жінкою, яка «вміє розмовляти з чоловіками», він зовсім інакший. Хотіла б я подивитись на таку Анастасію, яка би прожила зі своїм новим чоловіком не тиждень, а кілька років. Бо бачила я в житті такі карколомні трансформації, що навіть не віриться. 

А найбільше в цьому випуску мені сподобалися кпини над картами таро та іншим магічним мисленням, до якого схильна Катерина. Все це показане як втеча від реальності й перекладання відповідальності за своє життя на вищі сили абощо. Адже нічого з цього героїні явно не допомагає. На тлі небаченого юзання на тєліку різних шарлатанів, які постійно обіцяють смерть Путіна от-от, це приємний момент. 

Ну і наостанок. Випуск, у якому все погано. І тут обіцяне повернення до «Супермами». Рівно рік тому я писалапро черговий зашквар на цьому шоу. Одна з учасниць почула, що її конкурентка переспала зі своїм майбутнім чоловіком гріховно рано:

«Лягти з ним в ліжко в перший же день після знайомства — це аморально. Жесть», — офігіла вона. 

Але потім з'ясувалося, що вона сама не просто зробила так само. З хлопцем вона на другий день після знайомства почала жити, а за кілька місяців завагітніла. Та головне, що йому на той час було 15. А їй — 20. Тема розбещення неповнолітніх у випуску розкрита не була.

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 11

Але це сталося нині, хоч і не так щоб достатньо. Бо ця учасниця разом із чоловіком прийшли ще й на «Міняю жінку». Нагадайте мені колись написати текст про людей, які кочують з одного шоу на інше. 

Знайомтеся — Аліна та Сергій.

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 12

Вони живуть в орендованому будинку і тринькають гроші на всі боки. Аліна працює перукаркою і почувається більше як мати, ніж як дружина. Ой, а чого б це? Її не влаштовує інфантильність чоловіка і що він не заробляє гроші та його постійно треба контролювати. Він, до речі, айтівець і постійно ходить на якісь курси.

Інша родина — колишні поліціянти Наталка та Юрій. І вони яскраво демонструють, що жалю за старою поліцією бути не повинно.

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 13

Вони одразу кажуть, що в їхній сім'ї панують дисципліна та розклад. А глядачки одразу ж підозрюють, що з цим ділом у них перебір. І справді, подружжя показують як людей грубуватих, не дуже вихованих, а Юрій узагалі страшенне хамло. На автівці їздить без ременів безпеки — напевне, забув, що вже на пенсії і не в поліцейській машині. 

Вже уявляю, як люди, які добирають учасників, задоволено посміхнулися, коли зрозуміли, яке вийде шоу зі спілкування Аліни та Юрія.

Так воно й вийшло. Суцільний срач, який інколи розбавлявся вимушеними компромісами.

І саме цей випуск можна вважати найбільш беззмістовним з погляду висновків чи нетоксичних емоцій, бо публіці пропонують переважно насолодитися сварками двох людей, які не звикли тримати себе в руках. 

Єдине, більш пильні глядачі можуть звернути увагу на те, що Юрій вчить Аліну не брати всю відповідальність на себе, а «дати мужику бути мужиком». Тим часом як його дружина взяла на себе роль наглядачки в колонії чи домінатрикс і щохвилини вичитувала нового чоловіка, тицяючи то на брудне підвіконня, то на його небажання заробляти гроші. Я вже думала, що вона в якийсь момент переодягнеться в чорний латекс, але не сталося.

Подивися на себе, кому ти нужний? Новий сезон «Міняю жінку» мститься токсичним чоловікам - Фото 14

Тому мої висновки такі: часто людину змінити неможливо і треба її приймати такою, як є. 

Що в шоу лишилося незмінним і завжди мене дивувало, так це те, що дружин постійно називають «мамами». «Це моя нова мама», — каже один з героїв. Пропоную змінити, нарешті, назву на «Міняю маму», раз у вас таке твориться.

«Антоніна»
Лєна Чиченіна
«Поцілуйся краще з цим, стерво!» Насолоджуємося новим тизером комедійного треш-горору «Морена»
Теги
Супермама
СТБ
Міняю жінку
1+1
Джерело матеріала
loader
loader