Міноборони Румунії засудило атаки дронів РФ поблизу румунського кордону
Міноборони Румунії засудило атаки дронів РФ поблизу румунського кордону

Міноборони Румунії засудило атаки дронів РФ поблизу румунського кордону

Міністерство національної оборони Румунії в п'ятницю надіслало "рішучий сигнал засудження" після останніх атак безпілотників, здійснених Російською Федерацією проти деяких українських цілей і елементів цивільної інфраструктури.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Digi24.

Міноборони Румунії вважає ці атаки "невиправданими і такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права".

"В результаті виявлення груп безпілотників, які наближалися до повітряного простору України, поблизу повітряного простору Румунії, Національний військовий командний центр (ядро) повідомив Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій про вжиття заходів щодо оповіщення населення повіту Тулча, повідомлення RO-Alert були відправлені о 2:01 ночі", – йдеться в повідомленні Міноборони.

Два румунських винищувачі F-16 з бази Борча та два іспанських F-18 з бази Михаїл Когелнічану були підняті в повітря "для моніторингу ситуації", заявили у відомстві.

Всі чотири бойові літаки приземлилися на авіабазі близько 4:00 ранку.

У цей проміжок часу румунська система радіолокаційного спостереження вказувала на можливість того, що один з безпілотників, який брав участь в атаці на українські цілі, близько 3:00 ночі, на дуже короткий проміжок часу, менше трьох хвилин, перетнув національний повітряний простір у прикордонній зоні з Україною.

За наявними на цей момент даними, про наявність зони ураження на румунській території не повідомлялося.

Сили Міністерства національної оборони проводять, починаючи з сьогоднішнього ранку, пошуки в цьому районі за допомогою повітряних засобів і наземних команд.

Як повідомлялося, три людини загинули та ще 14 постраждали внаслідок ранкового удару росіян по місту Ізмаїл в Одеській області.

У ніч на 27 вересня росіяни випустили по Україні 32 дрони-камікадзе, вдарили балістичим "Іскандером" та двома крилатими ракетами Х-22, ППО знищила 24 "Шахеди".

Один безпілотник увійшов у повітряний простір Румунії, ще три ворожих БпЛА було локаційно втрачено внаслідок протидії РЕБ Сил оброни України.

Джерело матеріала
loader
loader