Людство стоїть на порозі нової ери – появи "надінтелекту": на що він буде здатний
Людство стоїть на порозі нової ери – появи "надінтелекту": на що він буде здатний

Людство стоїть на порозі нової ери – появи "надінтелекту": на що він буде здатний

Через пару десятиліть ми зможемо робити речі, які нашим бабусям і дідусям здавалися б чаклунством. Звучить як наукова фантастика, але це реальність, до якої ми рухаємося швидкими темпами.

Секрет не в тому, що ми раптом стали розумнішими або еволюціонували, а в тому, що суспільство та технології зробили величезний ривок уперед. Але що реально прискорює прогрес – штучний інтелект. Він стає потужним інструментом, який допомагає вирішувати завдання, які раніше здавалися неможливими.

Штучний інтелект / фото: Pinterest

Незабаром ШІ стане нашим помічником у всьому, повідомляє джерело. Кожен матиме особисту команду віртуальних експертів: репетитори для дітей, які зможуть навчати будь-якою мовою і в будь-якому темпі, і системи для охорони здоров'я, здатні миттєво діагностувати хвороби. Ми зможемо створювати програмне забезпечення на ходу, а життя стане простіше та краще.

Виправлення клімату або створення колоній на інших планетах стане звичайною справою.

Звичайно, самі по собі технології не зроблять нас щасливішими, але вони безперечно можуть покращити якість життя для всіх. Можливо, ми всього за кілька тисяч днів від створення "надрозуму" – системи, яка перевершить людський інтелект.

І все це завдяки тому, що одного разу запрацювало "глибоке навчання" – алгоритм, який з кожним кроком робить ІІ все розумнішим. Чим більше у нього даних та обчислювальної потужності, тим складніше завдання він може вирішувати.

комп'ютери зі штучним інтелектом

На горизонті нова ера – століття інтелекту, що будується на обчислювальній потужності та енергії. Але є проблема: якщо у нас не буде достатньо ресурсів для всіх, ШІ може стати привілеєм лише багатих і за доступ до нього можуть початися справжні війни.

Також ШІ може сильно змінити ринок праці – комусь він відкриє нові можливості, а хтось може втратити роботу. Але панікувати не варто, тому що більшість змін відбудуться повільніше, ніж багато хто очікує. ШІ не замінить людське бажання творити та допомагати один одному. Навпаки, він посилить наші можливості.

Багато професій, які ми виконуємо сьогодні, кілька століть тому видалися б марнуванням часу. Ніхто не сумує за ліхтарниками, що запалюють вуличні ліхтарі, бо сучасні технології зробили цю роботу непотрібною. Так само і в майбутньому – багато з сьогоднішніх проблем і завдань видадуться незначними порівняно з тим, що ми маємо.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що корейці використовують ШІ для прогнозування злочинів: результати вражають

Вам буде цікаво дізнатися, 45 років тому роботи стали вбивцями: перша смерть від рук машини призвела до ланцюжка дивних інцидентів

Читайте також, іPhone 16 може подешевшати вже скоро: Apple засмучені продажами

Джерело матеріала
loader