Суд виправдав Христину Соловій за лайку на концерті в Чорноморську
Суд виправдав Христину Соловій за лайку на концерті в Чорноморську

Суд виправдав Христину Соловій за лайку на концерті в Чорноморську

27 вересня в міському суді Чорноморська, що на Одещині, відбувся суд над Христиною Соловій щодо вживання нецензурної лексики зі сцени. Їй інкримінували дрібне хуліганство. Після розгляду справи - суд виправдав співачку, повідомляє "Суспільне".

Співачка у промові перед судом нецензурно вилаялась на адресу російського президента Путіна, на що суддя попросив її бути більш стриманою. Свою вину вона не визнала та зазначила, що сьогоднішнє слухання є випробовуванням зрілості та справедливості українського народу:

- У нашій історії розумію, що Ілліч Ленін це той самий Путін, у якого вийшло окупувати й приборкати Україну, і якщо український народ у Харкові створив пісню, яку тепер знає кожна українська дитина, наспівуючи, цитую: "Путін *уйло", то я вважаю, що кожен українець має право називати попередника Путіна, Ілліча Леніна, забороненим словом. Проте це слухання в Іллічівському суді не тільки про хуліганство чи пояснення свободи слова... це слухання є випробовуванням зрілості та справедливості нашого суспільства, - сказала Соловій.

Адвокат співачки зазначив, що протокол на співачку склали з явними порушеннями, а докази, які представлені в суді, не є переконливими. Після розгляду доказів та заслухання промов суд виправдав співачку Христину Соловій через відсутність складу правопорушення.

Сама Соловій у Facebook прокоментувала рішення суду:

- Іллічівський суд виправдав мене, що немає складу злочину у тому, що Ілліч - х*йня, - написала співачка.

Наприкінці липня під час свого виступу на фестивалі "Виделкаfest" у Чорноморську Христина Соловій розкритикувала колишню назву Чорноморська - Іллічівськ, назвавши її "повною *уйнею". Ці слова артистки спричинили суспільну дискусію: частина користувачів соцмереж була згодна з тим, що потрібно звертати увагу на важливість декомунізації, тоді як інші розкритикували Соловій за лайку, адже серед глядачів були діти. Пізніше поліція склала адміністративний протокол на співачку за статтею 173 КУпАП — дрібне хуліганство.

Джерело матеріала
loader