Із кетчупом чилі: рецепт маринованих кабачків від переможниці "Мастер Шеф"
Із кетчупом чилі: рецепт маринованих кабачків від переможниці "Мастер Шеф"

Із кетчупом чилі: рецепт маринованих кабачків від переможниці "Мастер Шеф"

Переможниця та колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати смачні та хрусткі мариновані кабачки з кетчупом.

Зірка "Мастер Шеф" відзначила, що вся її родина обожнює цю закуску, яка дуже просто та швидко готується.

Для маринаду на 1 кг кабачків або цукіні "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використовує такі інгредієнти:

  • вода (окріп) - 750 г
  • сіль - 40 г
  • цукор - 80 г
  • оцет - 80 г
  • кетчуп лагідний - 50 г
  • кетчуп чилі - 50 г
  • кріп - за бажанням
  • лавровий лист - 4 шт.
  • чорний перець горошком - 15 шт.
  • часник - 4-5 зуб.

Якщо кабачки молоді, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська нарізає їх кружальцями товщиною приблизно півтора сантиметра, а якщо вже старіші, то брусочками, видаляючи серединку з насінням.

Пучок кропу просто розрізаємо навпіл. Часник нарізаємо тонкими слайсами.

Для цієї кількості інгредієнтів "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере дві літрові банки. В банки викладаємо кріп, часник, лавровий лист, перець горошком і нарізані кабачки.

Щоб приготувати маринад, спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розчинає в окропі цукор і сіль. Слідом додаємо оцет, два види кетчупу та перемішуємо до однорідності.

Гарячим маринадом заливаємо кабачки в банках і лишаємо їх маринуватися приблизно на дві години за кімнатної температури. Готові мариновані кабачки можна зберігати в холодильнику протягом тижня-двох.

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader