Інтернет-провайдери України хочуть підняти ціни вдвічі: селяни заплатять більше
Інтернет-провайдери України хочуть підняти ціни вдвічі: селяни заплатять більше

Інтернет-провайдери України хочуть підняти ціни вдвічі: селяни заплатять більше

З 1 жовтня в Україні можуть помітно подорожчати послуги Інтернету. Все тому, що провайдерів змушують перейти на загальну систему оподаткування, що збільшить їхні витрати. А більшість із них, як виявилося, працюють за спрощеною системою, як ФОП.

Микола Кучерук, директор інтернет-провайдера Еліт-Лайн у Краматорську, Главреду пояснив, що через доданий ПДВ та нові витрати на бухгалтерію ціни можуть зрости на 10-15%.

Особливо це вдарить по невеликих провайдерах у селах, де бізнесу доведеться наймати бухгалтерів, а отже, ціни на інтернет можуть навіть подвоїтися, щоб оператори залишалися в плюсі.

Під'єднати роутер до незалежного живлення. Фото: Youtube

"У Краматорську ціни на Інтернет зростуть на 10-15 відсотків через те, що провайдери будуть змушені витрачати кошти на адміністрування податків". По всій Україні ситуація в селах, де малоповерхова забудова та послуги надають ФОП, підприємці будуть змушені наймати бухгалтерів, через що за 1000-2000 абонентів їм, можливо, доведеться підвищувати ціни вдвічі, щоб залишатися рентабельними", – заявив Кучерук.

Крім того, підвищення податкового навантаження може вплинути на якість зв'язку. За словами Кучерука, дрібні оператори будуть змушені зосередитися на податках та документах, а не на оновленні обладнання та підтримці стабільного інтернету.

А ми нагадуємо, клієнти ПриватБанку зможуть отримати від 5 до 25 тисяч гривень.

Раніше стало відомо, що розробник ігор знайшов бета-версію Half-Life 1998 року у себе в гаражі і "злив" її в Інтернет

Крім того, Знай.ua повідомляв, податковий тягар зросте в кілька разів: скільки грошей доведеться віддавати державі

Джерело матеріала
loader