Японський уряд очолить колишній міністр оборони країни Сігер Ісіба
Японський уряд очолить колишній міністр оборони країни Сігер Ісіба

Японський уряд очолить колишній міністр оборони країни Сігер Ісіба

Колишній міністр оборони Японії Сігер Ісіба стане новим прем'єр-міністром країни, вигравши в другому турі виборів лідера владущої Ліберально-демократичної партії (ЛДП). Ісіба розпочне свої обов'язки з 1 жовтня. Про це пише я

Як зазначено у повідомленні, 67-річний Ісіба здобув перемогу над колишнім міністром економічної безпеки Санае Такаїті. Він набрав 215 голосів однопартійців проти 194 її голосів у другому турі.

- Новий лідер має відновити імідж партії, яка постраждала від скандалу з корупцією, і повернути довіру виборців перед майбутніми загальними виборами, - йдеться в повідомленні.

Ісіба відомий як експерт у галузі оборони та регіонального розвитку, що має популярність серед місцевих прихильників, проте йому складно заручитися широкою підтримкою партійних законодавців, що раніше спричинило невдачі у чотирьох президентських кампаніях. 30 вересня Ісіба має призначити нових керівних фракцій ЛДП у парламенті, а 1 жовтня він сформує Кабінет міністрів після затвердження його прем'єр-міністром на позачерговій сесії.

  • 15 лютого Японія поступилася статусом третьої економіки світу Німеччини та увійшла в рецесію через слабкий внутрішній попит.
  • 13 червня Україна підписала угоду про безпеку з Японією. Документ закріплює допомогу у сфері безпеки та оборони, співробітництво у гуманітарній, технічній та фінансовій сферах, спільна робота з реалізації пунктів Формули миру, санкцій проти агресора та притягнення його до відповідальності.
Теги за темою
Японія
Джерело матеріала
loader
loader