Як у Києві працює легендарний тролейбус Skoda 9Tr
Як у Києві працює легендарний тролейбус Skoda 9Tr

Як у Києві працює легендарний тролейбус Skoda 9Tr

Один з найвідоміших у нас чеських тролейбусів – Skoda 9Tr, який випускався з 1961 по 1982 рік, ще можна побачити у Києві, причому на ходу. Щоправда, на маршрути цю машину не випускають. Тепер її призначення – не перевезення пасажирів, а буксирування поламаних «рогатих» територією Тролейбусного депо №4 на Куренівці. Ці обов’язки на «довгожителя» поклали ще 1993 року. Відео з місця його роботи опубліковано на сторінці Київська Транспортна Спільнота (КТС) у Фейсбуці.

Зазначимо, що у Рівному сьогодні можна побачити схожу Skoda 9Tr, теж з дводверним кузовом, колись спеціально розробленим для постачання до СРСР. Нещодавно цю машину відреставрували та періодично використовують для екскурсійних поїздок. На даний момент це – найстаріший діючий тролейбус в Україні, випущений у 1974 році.

Як у Києві працює легендарний тролейбус Skoda 9Tr - Фото 1

Skoda 9Tr має довжину 11 м, салон розрахований на 37 місць для сидіння, а загальна пасажиромісткість сягає 70 осіб при нормі 5 чол. на кв. чи 100 осіб. (8 чол./м кв). У рух тролейбус наводить 115-кіловатний електромотор із реостатно-контакторною системою управління.

Джерело матеріала
loader
loader