Як обрізати кісточкові дерева восени, щоб наступного року мати багатий врожай: головні поради
Як обрізати кісточкові дерева восени, щоб наступного року мати багатий врожай: головні поради

Як обрізати кісточкові дерева восени, щоб наступного року мати багатий врожай: головні поради

Першим кроком буде обрізання на кісточкових деревах восени мертвої або хворої деревини, слабкого зросту та гілок, які перетинаються та труться.

Потім ви можете перейти до прорізування центру дерева, створюючи відкритий каркас для кращої циркуляції повітря.

Як обрізати кісточкові дерева восени?

Ця процедура допомагає запобігти таким захворюванням, як борошниста роса і бура гнилизна, а також сприяє дозріванню плодів.

На цьому етапі для молодих дерев обріжте основні гілки приблизно на половину торішнього приросту до здорової нирки на зовнішній/нижній стороні гілки. Це сприятиме формуванню добре рознесеного каркасу.

Якщо кісточкові дерева восени переростають своє місце, видаліть 25% більших гілок на 2-річне зростання. Залишіть решту дерева незайманою. Наступного року обріжте ще 25% дерева.

Таким чином, ви керуватимете загальним розміром дерева, залишаючи 75% приросту, необхідного для плодоношення наступного року.

Як обрізати кісточкові дерева восени?

Видаліть всю мертву, пошкоджену або хвору деревину, а також обріжте всі пагони, які з'являються нижче місця щеплення на одній лінії зі стовбуром.

Видаліть усі пагони, які здаються відмінними та сильними від інших гілок, оскільки вони не приносять плодів.

Проріджуйте, щоб забезпечити приплив повітря і світла, і обрізайте гілки кісточкових дерев восени, які йдуть горизонтально, вниз або перетинаються один з одним.

В ідеалі обрізайте дерево у формі келиха для вина або віяла та залишайте близько 30 см повітряного простору навколо кожної гілки.

Оскільки більшість кісточкових плодів плодоносять на пагонах і стеблах, які виросли минулого року, важливо видалити старе зростання, щоб дати можливість новому зростанню прорости та дереву плодоносити наступного року.

Джерело: popeproducts .

Читайте також:

Чим обробити полуницю восени, щоб максимально збільшити наступний урожай.

Як позбавитися попелиці за одну обробку: що потрібно терміново зробити.

Коли і як висаджувати помідори у відкритий ґрунт – секрети досвідчених городників.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader