Ford доопрацював свій фірмовий автопілот BlueCruise
Ford доопрацював свій фірмовий автопілот BlueCruise

Ford доопрацював свій фірмовий автопілот BlueCruise

Напівавтономну систему водіння Ford BlueCruise знову оновили, зробивши її більш адаптивною до погодних умов та швидкості руху автомобіля. Вона дозволяє їхати в режимі «без рук» у п’ять разів довше, ніж BlueCruise 1.2, та у вісім разів довше, ніж оригінальна система.

У Ford відзначили, що система 1.4 оснащена новим контролером руху, що дозволяє вирівнювати машину за розміткою. Також автопілот став краще працювати на крутих поворотах і вузьких смугах руху, а ще в негоду і при яскравому сонці, яке «засліплює» сенсори. Незважаючи на те, що водієві все одно потрібно контролювати дорогу, остання версія BlueCruise обіцяє менше перешкод у тривалих поїздках, тим самим роблячи їх комфортнішими.

Ford доопрацював свій фірмовий автопілот BlueCruise - Фото 1

Зазначається, що при вході в повороти, навіть у максимально круті, система самостійно регулює швидкість, як це робить людина. Спочатку автопілот BlueCruise 1.4 буде доступний у моделях Ford F-150 та Lincoln Navigator. Пізніше лінійка моделей із цією версією системи розшириться. Згодом компанія хоче випустити її для деяких існуючих автомобілів як оновлення програмного забезпечення.

Нагадаємо, що минулого року BlueCruise від Ford посів перше місце в рейтингу «автопілотів», який створило американське агентство Consumer Reports. Високі оцінки система отримала за функціональність та залучення водія. Як мінуси експерти назвали складність користуватися «Бюкрузом». За їхніми словами, у разі позаштатної ситуації він не зупиняє автомобіль, а просто знижує швидкість.

Джерело матеріала
loader
loader