Держреєстратор обвинувачується у махінаціях із землями територіальної громади
Держреєстратор обвинувачується у махінаціях із землями територіальної громади

Держреєстратор обвинувачується у махінаціях із землями територіальної громади

Держреєстратор обвинувачується у махінаціях із землями територіальної громади - Фото 1

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно державного реєстратора за обвинуваченням у зловживанні ним своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Посадовець обвинувачується в тому, що, здійснюючи професійну діяльність державного реєстратора – діючи від імені держави, зловживаючи своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди, діючи в інтересах інших осіб, усвідомлюючи, що надані йому директором товариства з обмеженою відповідальністю документи (рішення міської ради) є підробленими, діючи всупереч вимог чинного законодавства, неправомірно використав надані йому повноваження та прийняв рішення про реєстрацію права власності на дві земельні ділянки, належних Вінницькій міській раді, за приватним товариством. Таким чином земельні ділянки загальною вартістю 1, 8 млн. грн вибули з володіння територіальної громади м. Вінниці в особі Вінницької міської ради.

За втручання прокуратури зазначені земельні ділянки повернуто у комунальну власність.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими відділу поліції № 1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader