Де було заховано вибухівку для підриву пейджерів у Лівані: версія CNN
Де було заховано вибухівку для підриву пейджерів у Лівані: версія CNN

Де було заховано вибухівку для підриву пейджерів у Лівані: версія CNN

Ізраїль атакував «Хезболлу» в Лівані, замінувавши акумулятори пейджерів, що належали членам шиїтського руху. Про це пише  телеканал CNN з посиланням на двох високопоставлених співробітників служби безпеки Лівану. За словами одного з них, спосіб був настільки витонченим, що вибухові пристрої неможливо було виявити.

«Ізраїль здійснив частину своєї атаки на «Хезболлу», сховавши вибухівку в батареях пейджерів, ввезених до Лівану»,  – йдеться у публікації.

Інше джерело відзначило, що йому вдалося оглянути один із зламаних пейджерів. Він особисто спостерігав контрольовану детонацію пристрою зв'язку. Співрозмовник каналу пояснив, що вибухівку «вшили» до літієвої батареї пейджера. Він визнав, що ніколи не бачив нічого подібного.

🇮🇱Ізраїль провів кібератаку на членів «Хезболли», змусивши їхні пристрої зв'язку (ймовірно, пейджери) дистанційно (!) вибухнути

Вже 1200 поранених у Лівані станом на зараз, повідомлив 12 канал ізраїльського ТБ.
За іформацією Al Jazeera, посол Ірану в Бейруті також був порнений. pic.twitter.com/RzkFqldALV

— ГЛАВКОМ (@GLAVCOM_UA) September 17, 2024

Пізніше корпус вартових Ісламської революції (КВІР) заборонив своїм членам користуватись будь-якими засобами зв'язку після вибуху пейджерів і рацій у Лівані. Мешканці Лівану після масових вибухів техніки відключають телефони та інші пристрої через страх нових інцидентів. Громадяни країни також відключили інвертори та сонячні батареї, з підозрою вони ставляться навіть до радіонянь, телевізорів та ноутбуків.

До слова, Сполучені Штати Америки та Франція запропонувала Ізраїлю тимчасово припинити вогонь у Лівані. Однак глава МЗС Ісраель Кац відмовився від пропозиції. Кац відхилив пропозиції Сполучених Штатів і Франції щодо 21-денного припинення вогню в Лівані.

Джерело матеріала
loader