Чому не можна спати з котом: неочікуване пояснення експертів зі сну
Чому не можна спати з котом: неочікуване пояснення експертів зі сну

Чому не можна спати з котом: неочікуване пояснення експертів зі сну

Для когось сон із домашнім улюбленцем звична справа, в той час, як для інших це табу. Однак важливо знати, чому корисно спати з котом, а чим це може зашкодити.

Кішки здебільшого домашні та дружні тварини, які часто роблять сон господаря більш комфортним. Хоча не всі коти це полюбляють, багато хто хоче бути поруч зі своїми господарями. За даними Центру з контролю та профілактики захворювань США (CDC), близько половини власників тварин у країні дозволяють своїм вихованцям спати разом з ними. Однак не усі впевнені, чи можна спати разом з котом.

Як пише Healthline, експерт зі сну Білл Фіш підкреслює, що спільний сон із кішкою може сприяти почуттю безпеки та створити емоційний зв'язок. Він зазначає, що ритмічне дихання кішки здатне заспокоїти людину та допомогти їй швидше заснути.

Однак, чи завжди кішка спить всю ніч спокійно - питання відкрите. Відомо, що коти нічні мисливці, тому можуть порушувати сон господарів, що призводить до проблем зі сном. До того ж, вони іноді можуть почати гратися чи кусати ноги господаря під ковдрою, що не завжди приємно.

Деякі господарі чотирилапих у таких випадках задумуються, чи можна закривати котів на ніч. Іноді, це справді єдиний вихід з ситуації, але важливо привчити кота до того, що у нього є окреме місце на нічний період часу.

Лікар Стів Вайнберг зазначає, що, попри переваги, спільний сон із кішкою може бути не найкращим рішенням і для тих, хто хоче глибокого й неперерваного сну. Причиною, чому коту не можна спати в ліжку може бути і алергія на шерсть або блохи, які можуть потрапити до вашого ліжка, якщо кішка не отримує регулярного догляду.

Кішки також можуть проявляти турботу навіть щодо малюків у родині. Проте ветеринари застерігають від того, щоб дозволяти кішці спати з немовлятами, оскільки тварина може ненавмисно задушити дитину, лягаючи на її обличчя. Також існує ризик передачі інфекцій, через подряпини або укуси.

Незважаючи на можливі ризики, багато котів люблять обійми та проведення часу з господарями у нічний час. Якщо ви не знали, як кіт вибирає, з ким спати, то головним фактором для тварини є довіра.

Чому не можна спати з котом: неочікуване пояснення експертів зі сну
Скільки разів на день потрібно годувати кота / Інфографіка: Главред

Що таке Healthline?

Healthline – американський веб-сайт з інформацією про здоров’я зі штаб-квартирою в Сан-Франциско, Каліфорнія. Він був заснований у 1999 році, перезапущений у 2006 році та створений як окрема організація в січні 2016 року. Healthline займає середину рейтингу веб-сайтів з інформацією про здоров’я. Дослідження найкращих веб-сайтів про здоров’я, опубліковане в 2021 році, оцінило його якість як "хорошу" порівняно з "відмінними" оцінками MedlinePlus і рейтингом "задовільно/добре" від Medical News Today, пише Вікіпедія.

Читайте також про котів:

Джерело матеріала
loader
loader