Чим помити вікна, щоб не було розводів і плям: несподіваний лайфгак, про який ніхто не знає
Чим помити вікна, щоб не було розводів і плям: несподіваний лайфгак, про який ніхто не знає

Чим помити вікна, щоб не було розводів і плям: несподіваний лайфгак, про який ніхто не знає

Які підручні засоби допоможуть швидко позбутися бруду та плям на віконному склі.

Восени українські господині займаються генеральним прибиранням та миттям вікон. Щоб віконне скло сяяло чистотою упродовж кількох місяців, кмітливі жінки мають кілька секретів, якими радо поділилися. Розповідаємо про неочікуваний лайфгак із чайними пакетиками і ще про кілька підручних засобів, які допоможуть вимити вікна, не залишаючи плям та розводів.

Як помити вікна підручними засобами, щоб не було розводів

  • Чайні пакети. Не викидайте використані пакетики чаю, вони вам знадобляться для миття вікон, але потрібні ті, що без барвників та інших додатків. Для приготування миючого засобу знадобиться 15 пакетиків, замочіть їх у теплій воді, доки вона не стане темно-коричневого кольору. Потім треба перелити настій у пляшку з пульверизатором і розбризкати на віконне скло. Витирати вікна краще газетою, вона не залишатиме ворсинок і має більш жорстку структуру, що допоможе натерти скло до блиску, не залишаючи розводів.
  • Оцет. Мийний засіб на основі оцту також не залишає розводів, а ще буде відганяти комах від скла своїм різким запахом. Тому його можна вважати мультифункціональним. Змішайте 200 грамів води й 50 грамів оцту, нанесіть суміш на вікна за допомогою розпилювача. Потім витріть вікно насухо м’якою тканиною чи серветками.
  • Лимонний сік. Якщо немає оцту, його можна замінити лимонною кислотою чи соком. Щоб приготувати мийний засіб, розчиніть 50 грамів лимонного соку у склянці теплої води. Розприскайте суміш на віконне скло за допомогою пульверизатора і протріть м’якою ганчіркою чи мікрофіброю. Такий засіб ще й наповнюватиме ваш дім приємним цитрусовим ароматом.  
  • Крохмаль. Можливо, цей спосіб здається досить дивним, але крохмаль на відмінно справляється навіть із дуже забрудненими вікнами. Для приготування розчину треба взяти столову ложку крохмалю та літр води, все ретельно перемішати. Нанесіть розчин на вікна губкою, добре протріть та залиште до повного висихання. Потім скло витріть сухою тканиною чи газетою, результат вас приємно здивує, вікна сяятимуть чистотою упродовж кількох місяців. Адже крохмаль створює захисну плівку від бруду та пилу.

Які речі категорично не можна прасувати: топ тканин, для яких праска – ворог

Як прати штори та тюлі, щоб не прасувати їх: прості поради для ідеального результату

Як вивести плісняву вдома: топ засобів, які є в кожній оселі

Джерело матеріала
loader
loader