Brake Assist : рішення для безпеки
Brake Assist : рішення для безпеки

Brake Assist : рішення для безпеки

У кожному автомобілі Мерседес знайшли втілення передові технології для захисту водія від зіткнень. Одна з них – це Brake Assist (BAS) або асистент, який підключається при екстреному гальмуванні.

Вже більше 20 років це рішення присутнє в автомобілях C, E, S-Класу, деяких моделях кросоверів (наприклад, GLE) та позашляховиках. Щоб придбати авто з такою технологією, зверніться до офіційного дилера.

Що являє собою Брейк Асист: принцип роботи

Це рішення з’явилося внаслідок тестувань, які розробники концерну проводили у далекі 90-ті. За їхніми результатами виявилося, що застосовуючи екстрене гальмування, водії тиснуть на педаль з недостатнім зусиллям. Завдання передового рішення з абревіатурою BAS – усунути цю проблему.

Ця пневмосистема впливає на ваккуумний підсилювач для гальма та підвищує інтенсивність тиску при натисканні на педаль. Електромагніт приводу штока та вакуумний підсилювач гальма активуються через ЕБУ. Отже, за наявності цієї системи водій може бути впевненим, що екстрене гальмування точно спрацює.

Розробка була представлена ​​в 1996 році, тоді її почали впроваджувати в серійні моделі S-Class. В результаті наступних перевірок було визначено, що впровадження технології призвело до скорочення гальмівного шляху (наприклад, на 45% сухою дорогою під час їзди на швидкості 100 км/год).

Функції та можливості розробки від Mercedes

Brake Assist ефективно та злагоджено працює з рештою рішень для безпеки в автомобілях Мерседес. Зокрема у взаємодії з антиблокувальною технологією ABS, автотрансмісією на електронному управлінні та іншими розробками вона дозволить ні про що не турбуватися під час водіння.

Поступово, з розвитком, Brake Assist отримувала нові можливості:

  • технологія радіолокації. Завдяки ній вдалося значно підвищити ефективність розробки. Система розраховувала відстань до авто попереду та визначала необхідне зусилля для гальмування;
  • активне нічне бачення. Оптимально поєднується із адаптивними світлодіодними фарами, які точно підлаштовуються під ситуацію на дорозі;
  • DISTRONIC PLUS – система автоматичного розгону та уповільнення з підтримкою безпечної відстані до транспорту спереду та ззаду;
  • технологія відстеження присутності пішоходів.

Зараз Active Brake Assist є одним із компонентів стандартної комплектації автомобілів Мерседес. Надалі використовуватиметься у високоавтоматизованому транспорті у рамках концепції безаварійної їзди.

Brake Assist (BAS) – це рішення в автомобілях Mercedes, яке підвищує ефективність спрацьовування гальма. В результаті збільшується зусилля при натисканні на педаль, що дозволяє уникнути аварії тоді, коли необхідно.

Джерело: сайт https://mercedes-benz.kiev.ua

Джерело матеріала
loader