Військові заявили про «надзвичайно складну» ситуацію на Харківщині
Військові заявили про «надзвичайно складну» ситуацію на Харківщині

Військові заявили про «надзвичайно складну» ситуацію на Харківщині

На Харківщині склалась дуже складна ситуація. Логістичний маршрут траси Борова-Куп'янськ-Вузловий можна вважати втраченим, заявив командир 1 штурмового батальйону Третьої окремої штурмової бригади Володимир Фокін, якого цитує УНІАН.

За словами військового, росіяни змінили тактику і перейшли до активного штурму. Вони задіюють важку, автомобільну та колісну технку, а також проводять штурми "на ногах" групами від шести до 10 осіб.

- Фактично ворог проводить штурми на всій смузі зони відповідальності Третьої окремої штурмової бригади. Я вважаю, що таким чином він просто сковує наші сили, - акцентував Фокін.

Військовий додав, що інформація про поточну ситуацію на напрямку Борова знаходиться у відкритих джерелах.

- Розглянемо (ситуацію – ред.) північніше від зони відповідальності нашої бригади. Ситуація важка, тому що ворог оволодів повністю населеним пунктом Піщане і продовжує просуватися в бік лівого берегу річки Оскіл. І у нього це дуже непогано виходить. Фактично до берега річки йому залишається два кілометри. Сили оборони він розрізає навпіл і логістичний маршрут, до прикладу, Борова, і північніше, в сторону Куп’янська - вже цього логістичного маршруту не існує, - підкреслив військовий. 

Він відповів ствердно на уточнююче питання, чи мова йде про трасу Борова-Куп'янськ-Вузловий.

- Так, про втрату цього логістичного маршруту. Він повністю під вогневим контролем ворога, до траси на ранок (24 вересня – ред.) ворогу залишалось менше двох кілометрів, - зазначив Фокін.

Військовий додав,  що південніше від зони відповідальності 3-ї ОШБр росіяни захопили населений пункт Невське, що біля Макіївки. Це дало їм можливість форсувати річку Чорний Жеребець з лівого берега на правий. 

- Я думаю, що вони продовжуватимуть просування на захід та північний захід, з’єднуватись зі своїми силами в районі Макіївки. І далі просуватися на захід та північний захід в бік населених пунктів Греківка, Шайківка, Чернещине , Нижнє та Верхнє Солоне, - пояснив він.  

  • 24 вересня у ГУР заявили, що Вовчанський агрегатний завод звільнили від російських окупантів.
  • 23 травня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Росія загрузла у вуличних боях за Вовчанськ.
Теги за темою
Харків
Джерело матеріала
loader
loader