У ЗСУ прокоментували інформацію про обмеження мобілізації чоловіків 18—25 та 50—60 років
У ЗСУ прокоментували інформацію про обмеження мобілізації чоловіків 18—25 та 50—60 років

У ЗСУ прокоментували інформацію про обмеження мобілізації чоловіків 18—25 та 50—60 років

У Сухопутних військах ЗСУ прокоментували інформацію про рішення обмежити мобілізацію чоловіків віком 18—25 та 50—60 років. Сухопутні війська з цього приводу повідомили, що командування уточнило “деякі питання” щодо призову громадян окремих категорій, але не вказали яких.

- З метою врахування потреб і завдань стосовно комплектування особовим складом підрозділів Сил оборони та відповідно до норм чинного законодавства, Командуванням Сухопутних військ уточнено деякі питання щодо призову за мобілізацією військовозобовʼязаних громадян окремих категорій. Зазначені рішення, прийняті у тому числі з метою зниження суспільної напруги, оформлені у встановленому порядку та доведені до визначених військових частин для службового користування, — сказано в Telegram-каналі Сухопутних військ.

Уточнити дані у Сухопутних військах ЗСУ відмовилися через небажання інформувати противника.

- Проте органи військового управління обмежені в коментуванні питань, направлених на виконання поставлених завдань та відомостей службового характеру. Ці заходи вживаються не просто так, адже вільний доступ до питань комплектування підрозділів розширює можливості противника щодо оцінки наших ресурсів та планів, — заявили в Сухопутних військах.

Також у командуванні заявили про “бажання окремих публічних осіб розповсюджувати інформацію подібного змісту для посилення власного впливу”. 

- Але це не на користь спільній справі боротьби проти агресора, — сказано в заяві.

У Сухопутних військах зазначили, що кожен громадянин віком від 18 до 60 років може добровільно доєднатися до війська, щоб наблизити перемогу.

  • 23 вересня народний депутат від опозиційної фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко написав у своєму телеграм-каналі, що командування Сухопутних військ ухвалило директиву про зупинку призову обмежено придатних 18-25 років. Призов можливий лише за письмовою згодою. Відповідна директива від 19 вересня надійшла до обласних і районних ТЦК. Чоловіків 50—60 років, за його словами, можуть мобілізувати тільки окремим мобілізаційним розпорядженням.
  • 18 вересня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років буде припинено, а тих, хто вже був мобілізований, не відправлятимуть на штурми чи небезпечні завдання.
Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader