Зростання цін: в Україні подорожчала капуста
Зростання цін: в Україні подорожчала капуста

Зростання цін: в Україні подорожчала капуста

Зростання цін: в Україні подорожчала капуста

Аналітики назвали причини.

В Україні цього тижня підвищилися ціни на білокачанну капусту. Однією з причин стала обмежена пропозиція в умовах активної торгівлі в період міжсезоння. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 24 вересня, фермери з основних регіонів виробництва пропонували капусту за ціною 18-25 грн/кг ($0,44-0,60/кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Широкий ціновий діапазон виробники пояснюють різною якістю овочів, що пропонуються. При цьому, за словами продавців, попит покупців стабільний у різних цінових сегментах.

Фермери зазначили, що таке різке подорожчання капусти зумовлене одразу кількома факторами.

«Це пов'язано зі значним скороченням пропозиції даної продукції на ринку, оскільки багато господарств вже завершили сезон реалізації середніх сортів, а збирання врожаю пізнішої капусти поки що розпочали поодинокі господарства. У той же час попит у цьому сегменті дуже високий, що також провокує зростання цін», – йдеться у повідомленні.

Аналітики додали, що зараз капуста в Україні коштує в середньому в 3,3 раза дорожче, ніж в аналогічний період 2023 року. Але гравці ринку не виключають, що на початку наступного тижня ціни на цю продукцію можуть зрости ще суттєвіше. За їх словами, вже за тиждень-два вони прогнозують суттєвий ціновий спад, коли на ринок почне масово надходити капуста пізніх сортів.

Раніше ми писали, що в Україні подорожчав один з салатних овочів.

Джерело матеріала
loader
loader