На Донеччині затримали зрадника, який допомагав ворогу наступати на Покровськ
На Донеччині затримали зрадника, який допомагав ворогу наступати на Покровськ

На Донеччині затримали зрадника, який допомагав ворогу наступати на Покровськ

Зрадника викрили на початковому етапі його розвідувальної діяльності.

У Донецькій області затримали агента військової розвідки Росії, який шпигував за українськими силами на Покровському напрямку, де тривають активні бойові дії.

Про це повідомила Служба безпеки України (СБУ).

Затриманий працював на місцевому гірничому підприємстві та був завербований російськими спецслужбами в липні. Після вербування він займався розвідкою, збираючи інформацію про геолокації штабів і укріплених районів українських сил, зокрема вогневі позиції важкої артилерії ЗСУ та пункти базування СБУ.

Агент маскував свою діяльність, ведучи звичайний спосіб життя мешканця прифронтового села, їдучи на роботу в шахту. Під час поїздок він приховано фіксував розташування українських військ і позначав координати на Google-картах. Для зв'язку з російською розвідкою спочатку використовував анонімний акаунт у месенджері, а згодом перейшов на комунікацію через заборонені соцмережі.

Зрадника викрили на ранньому етапі його діяльності. Під час обшуків були вилучені мобільний телефон і сім-карти. Йому пред'явили підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Зараз зловмисник перебуває під вартою, і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ затримала агента російської спецслужби, який готував окупацію Вовчанська на Харківщині. Інформатор РФ шпигував за локаціями українських військ, що обороняють місто.

Джерело матеріала
loader
loader