"Оточення ніхто не допустить": ЗСУ з боями залишатимуть Вугледар, — експерт
"Оточення ніхто не допустить": ЗСУ з боями залишатимуть Вугледар, — експерт

"Оточення ніхто не допустить": ЗСУ з боями залишатимуть Вугледар, — експерт

Оборону в населеному пункті понад два роки тримають бійці 72-ї бригади. В січні та лютому 2023 року військовослужбовцям вдалося розгромити підрозділи ЗС РФ, які переважали ЗСУ за чисельністю.

Як тільки стане зрозуміло, що утримання міста Вугледар на Донеччині стане складніше, то командування ЗСУ дасть наказ, щоб українські війська виходили з міста. Про це в коментарі "РБК-Україна" сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Він акцентував, що українське командування оточення сил ЗСУ у Вугледарі не допустить.

"Як тільки і якщо стане зрозуміло, що через переважаючі сили ворога і через те, що він задіяв додаткові резерви, і що утримання Вугледару стане складніше, то я думаю, що українські війська будуть відходити. Українське командування дасть відповідний наказ. Поступово, з боєм, не даючи прорвати оборонні порядки відійти. Тобто оточення ніхто не допустить", — вважає Мусієнко.

Він зауважив, що як показує досвід війни, українські війська раніше трималися в подібних ситуаціях доти, доки це було можливо і лише після цього відходили.

За даними аналітичного проекту DeepState, російська армія намагається оточити місто, а паралельно з цим "рівняє його із землею". Населений пункт вже 2 роки тримають бійці 72 бригади. В січні та лютому 2023 року бійці 72-ї бригади під Вугледаром розгромили окупантів, які переважали її за чисельністю.

Нагадаємо, що за словами командира батальйону безпілотних систем 72-ї ОМБр Андрія Назаренка, ЗС РФ хочуть захопити Вугледарна Донеччині за будь-яку ціну. Росіяни використовують системи залпового вогню, б'ють по місту керованими авіабомбами. Крім того, ЗС РФ активно штурмують позиції українських захисників.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader