Експерт попередив про можливу втрату Донбасу
Експерт попередив про можливу втрату Донбасу

Експерт попередив про можливу втрату Донбасу

Олександр Карп’юк розповів, що відбувається на фронті.

Українські сили на Донеччині зазнають серйозних труднощів через втрату позицій, які були зміцнені роками, та неможливість облаштувати нові через швидкий рух фронту.

Про це розповів військовий Олександр Карп’юк.

Експерт висловив занепокоєння щодо ситуації на фронті, зазначивши, що "нас за останні три місяці посунули з позицій, які еволюційно фортифікувались роками на Донецькому напрямку". Він пояснив, що нові позиції не вдається облаштувати належним чином, оскільки "фронт рухається швидше, ніж є час їх зробити та забезпечити".

Згідно з його словами, втрачено можливість розміщення військових у таких містах, як Селідове, Покровськ, Новогродівка, де раніше були тисячі військовослужбовців. "Зараз розміщувати такі величезні сили та засоби, які знаходяться на Донецькому напрямку, дуже проблематично", — підкреслив він.

Військовий також зауважив, що у Росії є контроль над Донецьком та його агломерацією, а Сили оборони не мають таких можливостей. "Багато основних логістичних доріг вже або перерізані, або під вогневим контролем росіян", — додав він.

Експерт попередив про те, що Сили оборони розтягнуті по лінії фронту, і "тільки на те, щоб вони там виживали — тратяться величезні ресурси". Він висловив думку, що необхідно було вжити заходів раніше, зазначивши: "Я вважаю, що це треба було робити раніше, а не тоді, коли вже бригаду роз*бали в котлі". Військовий підкреслив, що попереду можуть бути складні часи: "Нас чекає складна зима та складні рішення".

  • Як оформити відстрочку від мобілізації: покрокова інструкція
  • Наступ на Вугледар: влада повідомила, чи зайшли росіяни до міста
  • Чи зменшаться виплати родинам загиблих військових: адвокат розтлумачив законодавчі нововведення
 
 
 
 
 
Джерело матеріала
loader