"Чисте зло": мобілізовані ексв'язні провели "полювання" на окупантів під Торецьком
"Чисте зло": мобілізовані ексв'язні провели "полювання" на окупантів під Торецьком

"Чисте зло": мобілізовані ексв'язні провели "полювання" на окупантів під Торецьком

Російські окупанти спробували захопити селище Дружба, але натомість опинились в "глухому куті". Найрозумніші з них здалися в полон, усі інші — поповнили втрати.

Українські військовослужбовці знищили ворожі сили, які зібрались окупувати населений пункт на Донеччині. Кадрами боїв 25 вересня поділилась пресслужба 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

"Росіяни часто бідкалися, що в іграх, кіно та літературі їх зображають як поганців. Та ми давно побачили, що вони куди гірше. Це чисте зло, з яким не варто церемонитися. Так ми й робимо", — підкреслили у бригаді.

Повідомляється, що нещодавно кілька штурмових груп ЗС РФ спробували зайняти селище на околицях Торецька. Однак план провалився, коли в бій вступили піхотинці ССБ "Шквал" та пілоти 28 ОМБр. Окупанти вмить "перетворилися на здобич".

"Бої точилися практично за кожну будівлю. За кожним вікном і в кожному підвалі потенційно міг ховатися ворог", — передала пресслужба.

В результаті ворога вибили з зайнятих позицій, загнали в "глухий кут" та ліквідували. Кілька бійців, яким вдалося осягнути своє становище, здались у полон.

У моніторинговому Telegram-каналі In Factum повідомили, що обмежена контратака була проведена у селищі Дружба, що в північно-східному передмісті Торецька.

Дружба на карті бойових дій
Фото: In Factum

Також аналітики нагадали, що піхотинці в ССБ "Шквал" були набрані з раніше засуджених, які добровільно мобілізувались у ЗСУ.

Нагадаємо, 24 вересня в ISW повідомили, що ЗСУ відновили деякі позиції в Торецьку. Зокрема, Сили оборони мали підтверджене просування на південь уздовж вулиці Центральної.

Російські окупанти вигадали "маскувати" свої розвідувальні дрони під українські. 25 вересня у Defense Express оцінили, наскільки цей метод ефективний.

Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader