Біля табору для шукачів притулку в Албанії відкрився ресторан, присвячений прем’єрці Італії
Біля табору для шукачів притулку в Албанії відкрився ресторан, присвячений прем’єрці Італії

Біля табору для шукачів притулку в Албанії відкрився ресторан, присвячений прем’єрці Італії

Ресторан, присвячений прем’єрці Італії Джорджії Мелоні, відкрився неподалік від табору в Албанії, де розглядаються прохання про притулок людей, які намагаються потрапити до ЄС морем, в рамках суперечливого пакту, який просуває Мелоні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Guardian.

Ресторан морепродуктів Trattoria Meloni у північному порту Шенджін відкрив власник ресторану Джердж Лука, близький до прем'єр-міністра Албанії Еді Рами.

Ресторан заповнений 70 портретами Мелоні, чия партія "Брати Італії", що має неофашистське походження, очолює правлячу коаліцію в Італії.

Тут є усміхнена Мелоні, серйозна Мелоні, розгнівана Мелоні, а також Мелоні в дитинстві, підлітковому віці та політикиня.

фото AFP.

"Коли кухня, мистецтво і політика об'єднуються, можна створювати прекрасні речі", – сказав Лука в інтерв'ю AFP.

Мелоні і Рама вперше розробили міграційний план, який правозахисні асоціації назвали незаконним згідно з міжнародним правом, але мовчазно підтримали в ЄС, минулого літа.

Мелоні відвідала місце розташування табору Шенджін у червні, ще до відкриття ресторану.

Це один з двох центрів, які, як очікується, почнуть обробляти заяви про надання притулку в найближчі тижні.

Згідно з угодою, що фінансується Італією, чоловіки, які перетинають Середземне море з Північної Африки і яких перехоплює італійська берегова охорона, будуть доставлені до Албанії.

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зазнав критики з боку правозахисних організацій та своїх однопартійців з Лейбористської партії після того, як під час зустрічі з Мелоні в Римі минулого тижня висловив "велику зацікавленість" у міграційному пакті, пообіцявши виділити 4 мільйони фунтів стерлінгів на підтримку її суперечливої боротьби з нелегальною міграцією.

Мелоні якось сказала, що Італія повинна репатріювати мігрантів, а потім "потопити човни, які їх врятували".

У минулому вона також закликала до морської блокади Північної Африки.

Однак місцеві жителі здебільшого вітають відкриття центрів, оскільки вони створюють робочі місця в бідному регіоні Албанії.

Лука, син відомого албанського актора і сам колишній актор, сказав, що його зачарувала особистість Мелоні, назвавши її "надзвичайною".

Він сказав, що сподівається, що вона повернеться, щоб скуштувати його страви і помилуватися її портретами, які прикрашають кожен сантиметр стін ресторану.

Всі портрети були написані Гелідоном Халіті, відомим албанським художником.

Мелоні – "дуже цікавий, сильний персонаж, і навіть якщо її політичні переконання не збігаються з моїми, це не завадило мені робити пристрасну роботу", – сказав Халіті в інтерв'ю AFP.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader