Україна та Фінляндія планують спільне виробництво дронів
Україна та Фінляндія планують спільне виробництво дронів

Україна та Фінляндія планують спільне виробництво дронів

Україна та Фінляндія планують спільне виробництво дронів

Україні потрібні не лише засоби для захисту від російської агресії, а ще й дозвіл на можливість атакувати цілі в РФ західною зброєю. Фінляндія його вже надала.

Президент України Володимир Зеленський та його колега з Фінляндії Александр Стубб провели зустріч у Нью-Йорку, під час якої обговорили питання оборонної співпраці між країнами. Особливу увагу лідери держав приділили можливостям спільного виробництва дронів та обміну досвідом у цій сфері.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Однією з ключових тем переговорів стала ситуація на фронті та оборонні потреби України. Зеленський наголосив на важливості забезпечення української армії засобами протиповітряної оборони, зокрема переносними зенітно-ракетними комплексами (ПЗРК).

Президент також поінформував свого фінського колегу про поточний стан виконання домовленостей, досягнутих на саміті НАТО у Вашингтоні. Він підкреслив, що для України важливо отримати від партнерів не лише засоби для захисту, але й дозволи на далекобійні удари по цілях на території РФ.

Окрім цього, лідери обговорили міжнародні зусилля, спрямовані на досягнення тривалого та справедливого миру в Україні, а також значення ролі країн Глобального Півдня у цьому процесі.

Нагадаємо, Україна та Фінляндія підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

Раніше голова оборонного комітету парламенту Фінляндії Юкка Копра говорив, що країна не накладала жодних обмежень на військову допомогу надану Україні. Фінську зброю можна використовувати також для ударів по території Росії.

Нещодавно Фінляндія передає Україні 25-й пакет військової допомоги, його орієнтована вартість складатиме 118 мільйонів євро. Гельсінкі вже надав Києву військової допомоги на 2,3 млрд євро.

Джерело матеріала
loader
loader