Депутата-утікача Дмитрука затримали в Лондоні
Депутата-утікача Дмитрука затримали в Лондоні

Депутата-утікача Дмитрука затримали в Лондоні

Депутата-утікача Дмитрука затримали в Лондоні

Відбувся суд щодо його екстрадиції.

Депутата Артема Дмитрука, який втік з України, затримали вранці 24 вересня у Лондоні. Повідомляється, що нині триває суд щодо його екстрадиції та сторона обвинувачення просить про взяття українського депутата під варту. 

Сам Дмитрук підтвердив, що був затриманий та відбувся суд, проте яке рішення було ухвалено, не повідомив.

"Був затриманий. Відбувся суд. Залишаюся з вами на зв'язку", - так Дмитрук прокоментував сьогоднішню новину щодо його затримання у Лондоні.

Нагадаємо, Колишній член «Слуги народу», а нині позафракційний народний депутат Артем Дмитрук 24 серпня незаконно пішки перетнув кордон з Молдовою через пункт пропуску «Паланка», розташований у Штефан-Водському районі. Він одразу звернувся у поліцію, де попросив про захист і нібито отримав тимчасовий притулок. Проте цього ж дня вилетів із Кишинева у Рим. Попри те, що правоохоронці Молдови отримали запит від українських колег на арешт Дмитрука, вони цього не зробили, оскільки на той момент для затримання не було законних підстав, наприклад, рішення суду чи оголошеної підозри про скоєння злочину. Отож, парламентарю вдалося покинути країну.

У жовтні 2023-го Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу на Артема Дмитрука та народного депутата від "слуг" Олександра Куницького. Їх звинувачують у побитті чоловіка, у результаті якого потерпілий отримав травми середнього ступеня тяжкості.

Того ж року журналісти Bihus.Info з’ясували, що Дмитрук після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну купив собі автомобіль Land Rover Range Rover четвертого покоління, який на вторинному ринку коштує щонайменше 35 тисяч доларів.

 

Джерело матеріала
loader
loader