Мін'юст анонсував новий проєкт - «Бейбі ньюз»
Мін'юст анонсував новий проєкт - «Бейбі ньюз»

Мін'юст анонсував новий проєкт - «Бейбі ньюз»

Мін'юст анонсував новий проєкт - «Бейбі ньюз»

По радіо щодня інформуватимуть про кількість народжених українців.

У Міністерстві юстиції анонсували новий проєкт щодо інформування населення про народжуванність в Україні. Його реалізовуватимуть спільно з радіостанціями.

Зокрема, радіостанції  інформуватимуть своїх слухачів, скільки маленьких українців щодня реєструється органами державної реєстрації актів цивільного стану.

«Ми впевнені у тому, що проєкт стане символом радості та надії для мільйонів українців, адже народження кожної дитини – це свідчення того, що, попри всі труднощі, життя продовжується. Проєкт покликаний підкреслити важливість державних послуг у реєстрації новонароджених, а також забезпечити доступ до актуальної інформації», - йдеться у повідомленні Мінюсту.

В Мінюсті додали, що за останні 8 місяців  на світ з'явилось 122 670 немовлят, з яких 60 077 дівчаток і 62 593 хлопчиків.

«Бейбі ньюз» транслюватимуть на Авторадіо Україна, Радіо П'ятниця, Прямий FM та радіо NRJ Ukraine.

Зазначимо, в Україні прогнозується зниження народжуванності до 2036 року. Так, у базовому сценарії до 2036 року, за прогнозами, буде народжуватися 234 тисячі малюків порівняно з 267 тисячами у 2023 році. При помірно-песимістичному народжуваність скоротиться до 200 тисяч немовлят на рік, а при песимістичному – до 152 тисяч.

Нагадаємо, у травні Мінсоцполітики розмістило для громадського обговорення проєкт Стратегії демографічного розвитку України до 2040 року. Згідно зі Стратегією, до 2040 року в нашій країни лишиться всього 29 мільйонів громадян, а до 2050 – 25 мільйонів. Юрій Ганущак у статті «Питання без відповідей у Стратегії демографічного розвитку України до 2040 року» аналізує, як міністерство планує долати цю кризу, принагідно нагадуючи урядовцям про проблеми, на які ті взагалі не звернули уваги.

Джерело матеріала
loader