«План перемоги» Зеленського передбачає продовження операції у Курській області, - The Times
«План перемоги» Зеленського передбачає продовження операції у Курській області, - The Times

«План перемоги» Зеленського передбачає продовження операції у Курській області, - The Times

«План перемоги» Володимира Зеленського передбачає продовження операції ЗСУ у Курській області. Про це повідомила британська газета The Times з посиланням на свої джерела. Також у план входять гарантії безпеки для України від країн Заходу, «аналогічні пакту про взаємну оборону під час вступу в НАТО», міжнародна фінансова допомога для відновлення економіки та отримання сучасних озброєнь від Заходу.

За даними видання, Зеленський вимагатиме гарантій безпеки, щоб запобігти примусу України до невигідної мирної угоди у разі перемоги Дональда Трампа на виборах президента США у листопаді 2024 року. План потребує швидкої підтримки чинного президента США Джо Байдена та інших західних лідерів, щоб Україна могла розпочати переговори до кінця року з позиції сили. 

- Я думаю, що це історична місія. Давайте зробимо все це сьогодні, доки всі чиновники, які хочуть перемоги України, перебувають на офіційних посадах, — процитували журналісти президента України.

  • 22 вересня президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит у США, під час якого представить «План перемоги» президенту Джо Байдену, а також кандидатам на цей пост Камалі Гарріс і Дональду Трампу.
  • 20 вересня на пресбрифінгу з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн в Києві Володимир Зеленський сказав, що план перемоги залежить від рішень президента США та має бути реалізований до грудня.
  • В інтервʼю NBC News Зеленський говорив, що «план перемоги» складається з пʼяти пунктів. Один з них стосується періоду після завершення війни. Реалізувати цей план можна тільки за допомогою західних союзників.
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader