Курська операція показала вразливість армії РФ — військовий оглядач
Курська операція показала вразливість армії РФ — військовий оглядач

Курська операція показала вразливість армії РФ — військовий оглядач

Операція Сил оборони України на території Курської області розкрила низку важливих факторів і в інформаційному плані, і в психологічному, і в політичному, і у військовому. Передовсім, усі побачили, що армія РФ вразлива. Вона не здатна ефективно захищати свої території.

Про це сказав військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Ми поки не знаємо, чим закінчиться ця операція в Курській області. Однак на сьогодні вона вже багато чого розкрила. І в інформаційному плані, і в психологічному, і в політичному, і у військовому. Операція ЗСУ насамперед розкрила, що російська армія вразлива. Вона не здатна на сьогодні захищати свої території ефективно від зовнішньої інтервенції, скажімо так", — сказав Попович.

З політичного погляду, на думку експерта, Курська операція стерла всі "червоні лінії".

"Хто ще, скажімо, в липні або в перших числах серпня, до початку Курської операції, міг уявити собі, що якась армія якоїсь держави перейде кордон Російської Федерації без особливих наслідків? Ніхто. Але це сталося. І зараз про це в Росії дуже активно говорять, мовляв, чому немає відповідної реакції, а де наша ядерна зброя, де всі військові доктрини, які гарантували недоторканність кордонів РФ?", — зазначив оглядач.

Попович також звернув увагу на реакцію населення Курської області. На його думку, події в регіоні показали, що вони абсолютно не готові воювати, захищатися, у них немає самоорганізації.

"Вони чекають, коли їх врятують. І, що найголовніше, міфом виявився той факт, що російське населення підтримує війну і повністю виступає за Путіна. Ні, ми бачимо, що цього не відбувається. Багато хто з них почав говорити українською мовою, навіть якщо раніше говорили російською. Вони згадують своє українське коріння. Спілкуються вільно з українськими солдатами, дякують їм за допомогу. Скаржаться на місцеву владу, яка просто кинула їх, втекла, не організувавши евакуацію", — акцентував спікер.

Якщо підсумувати всі ці показники й аспекти, то це вже можна називати поразкою путінського режиму, вважає Попович.

Але з військового погляду, каже він, поки що-небудь про підсумки стверджувати зарано, бо операція не завершена.

"Збройні сили України можуть далі просуватися і захоплювати нові райони в Курській області. І точно так само російська армія, яка зараз готує контрнаступ, накопичує війська, також розраховує на те, що їм вдасться витіснити в певні терміни українські війська зі своєї території", — резюмував Попович.

Джерело матеріала
loader
loader