Кратер 62 метри завширшки: аналітик показав знімки після невдалого запуску ракети "Сармат"
Кратер 62 метри завширшки: аналітик показав знімки після невдалого запуску ракети "Сармат"

Кратер 62 метри завширшки: аналітик показав знімки після невдалого запуску ракети "Сармат"

На кадрах, які оприлюднив OSINT-аналітик Джордж Баррос, можна побачити перші наслідки російського провалу на космодромі Плесецьк. Ракета, найімовірніше, вибухнула незабаром після запалювання або запуску.

У мережі з'явилися нові супутникові знімки невдалого запуску ракети "Сармат", якою Росія намагалася залякати весь світ. Їх опублікував OSINT-аналітик Джордж Баррос на своїй сторінці в соціальній мережі Х (колишній Twitter).

Нові кадри, які були зроблені компанією Maxar, свідчать, що запуск міжконтинентальної ракети на космодромі Плесецьк був справді невдалим і спричинив наслідки для противника.

"На місці пускової шахти видно великий кратер (близько 62 метрів завширшки), а на стартовому майданчику і навколо нього — значні пошкодження, які свідчать про те, що ракета вибухнула незабаром після запалювання або запуску", — написав Джордж Баррос.

Окремо OSINT-аналітик додав, що в лісі на схід від стартового комплексу тривають невеликі пожежі, а поруч зі зруйнованою шахтою перебувають кілька пожежних машин.

Нагадаємо, 19 вересня у Держдумі РФ пригрозили Європі балістичним ударом ракетою "Сармат", яка нібито долетить до Страсбурга за 3 хвилини. Речник російської Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що заклик Європарламенту зняти обмеження на удари України вглиб РФ "веде до світової війни з використанням ядерної зброї".

Через кілька днів відбулося невдале випробування ракети "Сармат", яке виявилося п'ятим. Поки що лише один пуск, здійснений у квітні 2022-го, увінчався успіхом.

23 вересня повідомлялося, що експерт озвучив деталі провалу під час запуску ракети РС-28 "Сармат". На думку керівника програм з безпеки Центру глобалістики "Стратегія XXI" Павла Лакійчука, непередбачувана зброя противника становить значно більшу загрозу, ніж високоточні ракети. Наприклад, під час випробування "Булави" норвежці спостерігали незрозумілі природні явища.

Теги за темою
Росія ракета
Джерело матеріала
loader